Nu börjar vårt tuffa arbete inför ettan

Nu har vi glatt oss över avancemanget till division I under ett par dagar. I dag börjar arbetet inför division I. Det blir en tuff men spännande resa.

Styrelse och sportgrupp träffades i går kväll och började så smått diskutera riktlinjerna inför kommande säsong. Truppens stomme har vi, liksom duktiga yngre spelare som kommer bakifrån. Vi har också ett antal Vimmerbykillar ute i andra klubbar, vars intresse för att komma hem och spela division I-hockey med Vimmerby vi nu kommer inventera.

Vi har fått kritik från några håll för att vi inte har varit öppna med att informera om föreningens ansträngda ekonomi. Rätt eller fel, men vi har valt att vara öppna mot och löpande informerat spelare, ledare och organisation, för att sedan offentliggöra läget nu efter avslutad säsong. Som sagt, rätt eller fel, men fram tills säsongsavslut ville vi utåt ha fokus på det sportsliga.

Sedan nyår har ett hårt arbete med att få ekonomin på fötter pågått och i dagsläget ligger föreningens skulder på cirka 700 000 kronor. Av dessa står vår materialleverantör för 75 procent.

- Materialbiten är också den enskilt största utgiftsposten för oss och också den som har spräckt budgeten rejält. Här kommer kraftiga tag att göras inför kommande säsong. I och med att vi har stora delar av spelartruppen kvar, har också många initiala kostnader tagits år 1, som vi kommer att slippa år 2. Vårt mål är att näst intill halvera materialkostnaderna nästa säsong.

- Panstationen vid Åbro har inte gett det överskott vi hade hoppats på. En stor anledning är att fjolårets Hultsfredsfestival ställdes in.

- I och med att vi inte fullt ut lyckades finansiera vårsäsongsvärvningarna av Malcolm Gwilliam och Ossi Karhunen, landade också spelarkostnaderna över budget. Inför kommande säsong finns dock inga planer på att öka spelarbudgeten, då en stor del av spelartruppen är klar för näsa säsong. Spelmässigt har vi dessutom en trupp som klarar sig väl i division I.

- Enkronasmatchen borträknat, så har vi inte riktigt lyckats nå upp till budget vad gäller sponsorintäkter. Här kommer vi fokusera hårt till kommande säsong och division I-spel ger oss ju dessutom andra möjligheter.

Vårt ingående minus till den här säsongen var drygt 300 000 kronor och vi hade fram tills nyligen en förhoppning om att kunna arbeta ner vår skuld till att landa på den nivån till siste april (då vårt bokslutsår ändar). Ett nollresultat för året lär vi inte mäkta med, men mycket jobb kommer att göras och ambitionen är nu att alla skulder ska vara avbetalda under sommaren, så att vi kan inleda kommande säsong med ett positivt kapital. Ett antal olika aktiviteter är igångsatta och ännu fler planerade för att vända på ekonomin.

Positivt är att vi har ökat publiksnittet med 150 personer den här säsongen. Det stora intresse och engagemang som finns både bland publik, näringsliv och inom organisationen, gör att vi har alla förutsättningar att lyckas.

Den 12 april håller Vimmerby Hockey ett mycket viktigt framtidsmöte på Astrid Lindgrens Näs. Till det vill vi att alla som är intresserade av vara med och påverka Vimmerby Hockeys framtid kommer. Mer info om det kommer senare i veckan.


Kommentarer
Postat av: Erik

Stort GRATTIS först och främst! Sedan är det bra att ni berättar om läget. Jag är säker på att ni kommer att lösa det! Lycka till med ert framtidsmöte!

2011-03-29 @ 10:18:31
Postat av: Jugge

Vilka spelare är klara och har kontrakt över nästa år ?

2011-03-29 @ 20:33:07
Postat av: Kenneth

Grattis till avancemanget, hoppas allt vill säg väl ekonomiskt nu så det kan bli lite nyvörvärv!

2011-03-30 @ 11:31:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0