Hurtubise klar för Olofström! Eller...?

Olofström seglar allt mer upp som en av de absoluta favoriterna i division 1 F. Sedan tidigare har OIK värvat Henrik Hetta (Asplöven), Eric Przepiorka (Asplöven), Thomas Fahlqvist (Karlskrona), Timmie Persson (HV 71) och Daniel Pettersson (Moncton i QMJHL i Nordamerika). Nu ryktas dessutom klubben till slut ha gjort klart med Almtunas skyttekung, kanadensaren Mark Hurtubise (37 poäng i allsvenskan i fjol). Hurtubise spelade med Olofström i ettan säsongen 2009/2010 och gjorde då 75 pinnar på 40 matcher.
Om ryktet om övergången stämmer så förfogar Olofström över en sjukt bra centeruppsättning med Thomas Fahlqvist, Mark Hurtubise, Timmie Persson, Daniel Pettersson och inte minst ”vår egen” Jakob Karlsson. Här lär det bli slagsmål om platserna. Vem viker sig först eller vem skolas om till ytterforward? Sannolikt blir det svensk-kanadensaren Daniel Pettersson som skickas ut på en kant, då han även känner sig hemma på den positionen. Han ses också som ung och utvecklingsbar - en spelare som OIK kommer att ge gott om tid på sig att hitta sin plats i laget.

Förre VH-backen Håkan Alm, som har spelat i Karlskrona de senaste fem säsongerna, gjorde i dag klart med ny klubb. Det blev nykomlingen i division 1 F, Kallinge/Ronneby IF, som lyckades få den urstarke Virserumspojkens underskrift på ett ettårskontrakt. Grattis till värvningen av en otroligt sympatisk kille samt en mycket duktig och lojal hockeyback!

Västervik värvar IK Oskarshamns lovande J20-målvakt, Elliot Gutestam. Den gänglige ynglingen var utlånad till VIK i fyra matcher den gångna säsongen och gjorde då bra ifrån sig.

Kanadensiske centern Tyler Mazzei är klar för Nybro. Han kommer närmast från spel i den holländska klubben Nijmegen Devils, där han gjorde 60 poäng (35+30) på 36 matcher och var en av ligans bästa spelare. Nybrotränaren Mike Beharrell hade Tyler under sin tid i BCHL i Kanada.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0