Grästorps tränare inför kvällens match

Tog ett snack med Grästorps tränare, Conny Magnusson, inför kvällens match mellan GIK och Vimmerby Hockey. Grästorp var ju fjolårets succélag men har gått tyngre den här säsongen. Med sina 15 poäng (bara två stycken trepoängare på 17 omgångar) parkerar laget för närvarande på sjunde plats i tabellen.

Hur skulle du vilja sammanfatta er säsong så här långt?
Det har ju varit ganska mycket upp och ner för vår del. Tyvärr hade jag väl mina farhågor innan säsongen om att det skulle kunna bli så här. Dels sägs ju den andra säsongen i en ny serie vara lite svårare, dessutom har vi tappat för många av de spelare som vi egentligen hade velat ha kvar och det finns inte finns att värva för. Att ersätta en sådan som Carl-Johan Svensson (gick till allsvenska IK Oskarshamn inför säsongen) är en omöjlighet.
Man ska också komma ihåg att division 1 E är bättre över lag den här säsongen. Vita Hästen känns vassare, Vimmerby är riktigt bra, Skövde har större kapacitet än vad de har visat, Mariestad är kanske lite svagare än i fjol men är ju ändå ett lag för Allettan. Det finns många bra lag och framföra allt känns de flesta ganska jämna.

Det tog tolv omgångar innan första trepoängaren kom, men sedan dess har det sett lite bättre ut.
Vi gör många bra matcher och är med i stort sett varje gång, men vi har svårt att föra och att avgöra matcherna. Senast mot Tranås förlorade vi med 4-1 men hade 1-1 in i slutsekunderna av andra perioden. Sedan gör de 3-1 i powerplay i den tredje perioden. Det är små marginaler hela tiden.

Roman Bilek är ju tillbaka efter sin skada och har nu ett antal matcher i benen. Hur mycket betyder det?
Visst saknade vi honom under de tio första omgångarna. Nu spelar jag honom tillsammans med Ewe Svantesson och Viktor Jörnevik. Med Romans kunnande och rutin så får den kedjan en helt annan stabilitet än tidigare.

Sebastian Mårtensson (3+3 på 16 matcher) återvände i veckan till Sörhaga/Alingsås, därifrån han värvades till den här säsongen. Han gjorde 63 poäng i tvåan i fjol och ni hade höga förväntningar på honom, vad är det som inte har funkat?
Det var Sebastian själv som ville flytta hem. Han tyckte själv att han inte kom upp i den standard som han hade hoppats och trott på. Vi har lånat ut honom till Sörhaga, så får vi se om han hittar självförtroendet och vill komma tillbaka till oss längre fram.

Ni toppar ju två märkliga listor bland landets samtliga division 1-lag. Bara fem mål i powerplay men hela sju gjorda mål i boxplay. Hur förklarar man det?
Jag har verkligen inte en aning. Det är en gåta. Vad gäller powerplay så har det självklart till viss del med rent kunnande att göra. Men att vi har gjort så mycket mål i boxplay kan jag inte förklara. Kanske passar dessa fyra bara exceptionellt bra tillsammans, för att vara offensivt aggressiva i pp är verkligen inget som vi har tränat på.

Förlust borta mot Vimmerby med 4-1 för en dryg månad sedan. Var tar du med dig från den matchen?
Egentligen ingenting. Vi var chanslösa men samtidigt fanns det förklaringar. Vi hade en hel del spelare borta och hade en väldigt negativ trend då. Vi har en ganska tunn trupp och är därför beroende av att alla är hela och friska. Sedan är Pierre (Svensson) i målet betydligt stabilare i dag. Han har dragits med en hel del skador under inledningen av säsongen.

Dina tankar inför kvällens match då?
Vi möter ett mycket spelskickligt lag men förhoppningsvis kan vi dra fördel av hemmaplan. Vi måste spela tajt försvarsspel men samtidigt våga gå fram när vi får lägen. Det har sett bra ut på träningarna under veckan och jag tycker också att vi har värderat situationerna bättre de senaste matcherna. För oss är det viktigt att spela ihop laget, så att vi kommer väl förberedda till efter jul. Förhoppningsvis kan vi då också ha ett antal lag bakom oss i tabellen, så att vi får med oss några bonuspoäng in i fortsättningsserien.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0