Oroligheter i samband med matchen

I samband med matchen mellan Vimmerby och Tranås förekom en del oroligheter. Länspolisens vakthavade befäl meddelar i kväll att man totalt gjorde fyra omhändertaganden för fylleri. Inga anmälningar om andra brott har gjorts.

Kommentarer
Postat av: Nykter och skötsam Tranåsbo!

En fråga till ansvariga i Vimmerby; fredagsmatch som garanterat medför fylla, 150-200 bortasupportrar och 0 ordningsvakter samt 0 struktur vid insläpp! Detta brukar ju vara en förutsättning för att förebygga eländet vi fick se igår! En jävla tur rent ut sagt att polis fanns på plats i första periodpausen!!

2011-11-05 @ 08:04:30
Postat av: Nykter o skötsam Vimmerbybo

En fråga till skötsam tranåsbo?

Ledning i Vimmerby ringde dagen innan till ansvarig för er klack och fråga om det skulle behövas. Vi har ju aldrig behövt det innan. Han svara att det inte skulle behövas.

2011-11-05 @ 09:49:17
Postat av: Christer Lindfors

Nykter och skötsam, så du menar att man har inte ett eget ansvar för hur man uppför sig?

2011-11-05 @ 10:36:25
Postat av: Skitstövlar!

Eller så kan man dricka öl och bete sig. Ska det vara så jävla svårt! Måste man ha vakter om man dricker öl och kommer från Tranås??? Jävla raggare! Står och pissar i Ishallen?? vilken nivå!

2011-11-05 @ 11:04:01
Postat av: Erik

Till Tranåsbo;



Det har inte varit något problem med bortafans, klack, behov av ordningsvakter eller polis tidigare i hallen. Antar att de ansvariga trodde detta skulle vara en vanlig match med bortafans som det brukar i hallen - sen får du tolka det hur du vill.

2011-11-05 @ 11:19:25
Postat av: Slovenen

Herregud, märks att ni i Vimmerby aldrig tidigare varit högre än division 2..... man har odrningsvakter innan matcher, och man ringer inte innan och frågar om det behövs,patetiskt, Ishallen var även den risigaste som besökts...

2011-11-05 @ 11:30:24
Postat av: Jocke

Slovenen:

Så du har aldrig varit på någon match i er hemmahall? Tjut någon annanstans!!!

2011-11-05 @ 11:33:07
Postat av: Slovenen

Jocke: jo givetvis har jag det, och där finns det alltid vakter, och hallen är i bättre skick en eran, pinsamt att se en nykomling skämma ut sig på alla sätt som går förutom i tabellen....

2011-11-05 @ 11:37:45
Postat av: Jocke

Hahahaha...!!! Sådan tränare, sådana fans. Som sagt, tjut någon annanstans!!!

2011-11-05 @ 11:39:36
Postat av: Slovenen

Jag tjuter inte din dumma jävel, säger enbart sanningen, dra på dig huvan och lek huligan igen ....

2011-11-05 @ 11:41:49
Postat av: Jocke

Yes sir! Inga problem. Om du och din akompisar lovar att använda toaletterna näst gång, i stället för att stå och pissa i hallen.

2011-11-05 @ 11:44:26
Postat av: Ekanstar

Oj, vilken nivå det var här. Kom själv tillsammans med sonen i en av Tranåsbussarna. Tyckte det funkade bra, men blev visst bråk efter första perioden.

(Var tidigt inne i hallen och när vi kom funkade det bra i entrén också).

MEN seriöst, vakter är det väl på alla evenemang?

Man kan ju tycka att det inte ska behövas och bäst vore om det inte gjorde det, men vakter ska finnas när det blir mycket folk. Handlar ju om att det ska gå smidigt och att allt ska funka.



På Bullerbycup är det ju tex parkeringsvakter, och då är ju alla nyktra och det är väl bara att ställa bilden där det finns plats?!

Nä, just det - vakter behövs för att det ska flyta smidigt!

INTE just bara för att ta hand om fulla personer!



SPÄNNANDE match var det dock, bra kamp på läktaren och isen. Tyvärr urartade det på slutet.

Pinsamt i mina ögon, utan att ta ställning åt något håll.



2011-11-05 @ 11:59:11
Postat av: MFKR

Vissa från Tranås skämde ut sig och det gjorde även vissa från Vimmerby. Inte mer att säga om saken. Jävligt spännande match dock!

2011-11-05 @ 13:55:55
Postat av: Elviro

Dåligt planerat av Vimmerby att inte förbereda något för oss 150 taifare som kom ner. klart fan det blir stökigt om man ska stå i samma kö till entren som 17åriga folköls drickande "ultras" eller va nu klacken kallade sig. Det nämndes ovan att någon hade pissat inne i hallen och det är ju inte okej, MEN låt oss få gå på toan. vi fick ju inte ens gå dit eftersom vi hade ett taifmärke på tröjan/halsduken. Förövrigt en riktigt kul match med mycket hårt spel. ska bli kul att se hur det kommer gå för er nu när erat monster i målet är avstäng.

2011-11-05 @ 17:18:38
Postat av: Berra i skandalklacken ULTRAS

Håller med dig MFKR men gillar inte folk som inte står för vilka dem är! Här är de inte någon som blir dömd för saker personligen utan öppet säger vi vad vi tycker. Skriv bara namn och slipp onödiga irritationer. Ingen är felfri inte jag heller tur är väl de. Men anledningen tilla att Tranås är division 1E's mest hatade är deras klacks töntar som bara går på borta matcher och deras jävla dåliga spelstil på isen. Hatar fega idioter som träder fram i klungor. Mesar hoppas vi slipper er i fortsättningen ELLER!

2011-11-05 @ 17:48:46
Postat av: LasseÅ

Nu är du allt ute och cyklar, Berra. Flying Cranes har bra relation till de flesta andra supporterklubbar. Att det gick så här illa i Vimmerby är trist. Tror nog att rötäggen finns på båda sidor. Vad gäller spelet på isen är väl TAIF kända för att spela en fartfylld och attraktiv hockey. Bra i anfall men sämre bakåt.

2011-11-05 @ 21:55:15
Postat av: stefan

lasse!

Nu måste du nog undersöka ditt huvud! Att för det första jämnföra er tränare med en ikon som bendelin!

Och för det andra att våga kalla ert hockeymördande spel som fartfyllt och attraktivt???? Men det är väl så att om ni försöker spela hockey (inte lägga all kraft på att försöka skada och störa det andra laget) så förlorar man mot kumla med 7-2.....

2011-11-06 @ 00:56:05
Postat av: JP

LasseÅ. Ja vi minns ju tyvärr det från en fredagsmatch i Västervik då nån jävla mupp i FlyingCranes fick för sig om att springa över en liten unge mitt framför VIK klacken.....

2011-11-06 @ 00:57:19
Postat av: LasseÅ

Stefan. Jag har inte jämfört Torleif med Bendelin. Jag sa att Torleif är den bäste TAIF haft sedan Bendelin. Under de tio åren däremellan har TAIF haft tränare av varierande kvalitet. Den kvalitén har höjts i och med Torleif inträde.

TAIF har slagit många bra lag med sina snabba spelvändningar och bra fart på skridskorna. Matchen mot Kumla såg jag inte men jag antar att man hade en väldigt dålig dsg på jobbet.

JP. Jag säger inte att det aldrig hänt saker tidigare men oftast har det varit god stämning mellan Flying Cranes andra supporterklubbar.

2011-11-06 @ 19:16:23
Postat av: stefan

Lasse Å...

Den enda gången jag så något av tranås spel med bra fart under skridskorna var när anra och tredje forward gick in på bur långt efter avblåsning! Och angående er sk. tränare om han var så bra skulle han väl inte behöva motivera sina spelare till att spela den typ av brunkar hockey som ni spelade i Vimmerby eller hur! Men har man inte matrialet till att vara ett hockey spelande lag så måste man väl tänja alla gränser så långt det går och det är bara synd och skam att domaren inte redan i första perioden lägger en nivå som gynnar hockeyn och inte det spel som sedan visade sig sätta igång det som sedan visade sig i tredje perioden! Det som parallelt händer på läktaren och utanför kan man diskutera det är absolut inte ens fel att det blir bråk men upprinnelsen är faktiskt ett par flaskor som tranås suportrar kastar mot vimmerby suportrar utanför Caplin långt innan match eller hur så vilka ska ha den egentliga skulden för vad som hände? Att jag själv (nykter) hålier på att råka i slagsmål utanför hallen när jag skriker i mot FYRA tranåsare som ger sig på en Vimmerby kille! Det är det som är skillnaden man ger sig inte på en person med fyra så fegt och att man sedan vänder sig mot mig som säger ifrån det kan jag ta men kom en och en så är allt ok! Så ser dina suporter kompisar ifrån tranås ut ett antal jäXXa fegisar.....

2011-11-06 @ 23:06:05
Postat av: Madeleine

Riktiga hockeysupportrar går inte på sina lags matcher och slåss och skämmer ut sig! Lämnar man alkoholen hemma så är man nog inte så lätt att provocera! Ska det fortsätta så här så kommer i varje fall inte mina ungdomar att få gå på fler matcher!

2011-11-07 @ 10:43:01
Postat av: slaktarn

verkar vara VM i särskrivningar men förstår synpunkterna. det är klart att man utan alkohol i kroppen inte blir lika lättprovocerad. Min fråga är: är det rätt o provocera över huvudtaget?



Jag har fortfarande inte fått klarhet i vad som hände o vem som började. jag åkte själv bil ner o var inte med på chaplin men om man provocerar o tror att man kan komma undan med det så är man fel ute. synd att det blev som det blev o hoppas på bättring från båda håll.



vad har denna ensamma vimmerbyare sagt o gjort? trot inte FYRA från våran sida ger sig på denne utan anledning. däremot så tycker jag inte att det är rätt..



definiera brunkarhockey eller som du kallar det brunkar hockey. Taif spelar fysiskt men inte överdrivet ojuste, har du sett en hockeymatch där det inte blir gruff framför mål i ishockey?



själv kan jag tycka att vimmerbyspelarna viker ner sig i vissa situtationer (syftar inte på knuffen i ryggen som f.ö inte var utvisning. Ni so spelat i div 2 borde väl va vana vid rallarhockey?



det gör ont att möta ett fysiskt starkt lag. Tranås var ju dessutom det spelförande laget i långa peroider men vimmerby är grymt starkt kontringslag. Däremot kan ni ju inte påstå att vimmerby på något sätt ägde spelet.

2011-11-07 @ 11:34:55
Postat av: stefan

Till slaktarn.

Det är absolut aldrig rätt att provocera!

Men det du säger stämmer inte på alla punkter! Det som jag vänder mig emot är sättet som ert spel på mål går till!

Att första man in på mål fullföljer tillhör spelet men när andra och tredje forward sedan även dom fullföljer efter signal är helt förkastligt och tillhör inte spelet detta ät enligt mig och troligen alla andra hockey älskare vad man kallar brunnar hockey! Man behärskar inte spelet tillräckligt bra för att inte försöka skada ! Detta kan både bero på att man är alltför "tänd" eller man inte fattar bättre men då finns det även ett tränar ansvar att utbilda och kan ta ner sina spelare på rätt nivå igen! Men efter vad jag har sett av ert spel så finns varken det ena eller det andra i ert lag! Varken respekt för motståndare eller en tränar kompetens som kan ta ner sitt lag till en respektabel nivå sedan ligger en del av ansvaret på domaren att hitta en nivå som spelarna fattar detta hände inte i fredags! Men en stort ansvar måste tas redan i båset det måste till och med den mest inbitnesuportern hålla med om! Detta är något som älskare upp redan innan match och jag tror att er tränare måste ransaka sig själv om detta är en linje som är en vinnande i längden! Själv tror jag att detta problemet kommer att göra att ni i Tranås missar allettan tillslut är fortfande checking to the head, checking from behind och spearing matchstraff i min bok....

2011-11-07 @ 13:54:46
Postat av: slaktarn

stefan, ja det kan ju råda skiljda meningar om dessa saker. just i fredagens match så var taif ibland väl hårda framför motståndarkassen o kan bero på brattens spel som i stort sett allena bär vimmerbys framgångar.



spearing o checking to the head, checking from behind... stefan har du spelat hockey? du syftar på filles knuff i första som absolut inte är checking from behind. det är olcykligt att en spelare blir skadad men det är absolut inte utvisning per automatik..



ni verkar hysa agg mot torleif, en man som visserligen sticker ut men som har mycket hockeykunnande.



er tränare skrek hemska ord in i tranåsbåset redan från start, tog inte i hand efter matchen du som verkar gnälla på varenda liten närkamp som VH inte kan stå emot, hur ställer du dig till såna saker som att verbalt hoppa på en annan tränare utan anledning?



ponera att jag skulle skrika något liknande till en vimmerbysupporter, va skulle hända då?



ert gnäll på alla domslut som har något med fysiskt spel o göra samt att brattens frispel ger avstängning kommer sänka er, o jag hoppas verkligen det då allt detta stigit er åt huvudet... men hatten av om ni lyckas...



2011-11-07 @ 16:37:38
Postat av: stefan

Som sagt vi kan enas om en sak slaktarn och det är att vi har två olika uppfattningar om vad som är hockey och vad som inte är det! Jag har min och du har din tror inte att vi kommer att byta åsikt på detta forum iaf...

Nu tänker inte jag lägga mer energi på detta och konstaterar att vi vann matchen med 4-2 det är nog):-)

2011-11-07 @ 18:17:29
Postat av: VH

Insiktsfullt slaktarn, nu vet ni alla hockey lag det räcker med en bra målvakt så kan man ligga 2a i tabellen, resten kvittar.Jag tror dom flesta lag i serien skulle va sugna att ha vimmerbys första lina.Förresten vad tycker ni om eran egna målvakt då är han orsaken att ni inte vann då? Ni var ju det bättre laget.

2011-11-07 @ 21:07:53
Postat av: Erik

Jag hade inte sagt ett enda ord inte provocerat, men endå kastar 3 tranåsare flaskor mot mig i perioden? Tänker att jag går in så det inte händer något så får jag helt plötsligt en flaska högt upp på ryggen? Hoppas slipper se er äckliga klack nästa gång!

2011-11-08 @ 13:04:03
Postat av: Elias Andersson

Erik: Vi kan hoppas vi slipper se de äckliga indivderna som gjorde JUST DET, från Tranås. I övrigt tycker jag det är kul med en mot-klack i hallen.

Tranås; Se till att plocka bort era rötägg, för de provocerade verkligen.

Vimmerby; Vi måste se till, att som övriga lag, ha lite struktur på matcherna då vi är i 1:an nu. Ordningsvakter en fredag är ett måste!!!

2011-11-09 @ 12:39:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0