Västervik jagar NHL-meriterad forward

Division 2-laget Västerviks IK är på jakt efter ett minst sagt meriterat nyförvärv. Klubben har kontakt med den kanadensiske ytterforwarden Éric Meloche, med bland annat 74 NHL-matcher för Pittsburgh Penguins och Philadelphia Flyers på kontot. Den 35-åringe rightaren har även gjort tre säsonger i tyska DEL samt flera säsonger i AHL.
Meloche, som sägs vara sugen på en tripp till Europa, är tänkt som VIK-fansens spelare, som det hittilldags har samlats in drygt 70 000 kronor till.

- Vi måste få in x antal kronor ytterligare för att lösa det här och jag hoppas att det går. Det kan tyckas som mycket pengar, men den här spelaren är definitivt värd det. Att få en före detta NHL-spelare till division II är helt otroligt egentligen och det skulle öka våra chanser att gå upp till ettan rejält, säger VIK:s sportchef Tomas Lind till Västerviks Tidningen
- Det vore förbannat roligt om vi kunde ro det här i hamn och det ser inte alls omöjligt ut, säger han

I dag spelar Meloche med Sorel-Tracy GCI i kanadensiska LNAH, en halvprofessionell liga i Quebec-provinsen. Om alla bitar faller på plats ansluter Meloche till Västervik i januari.

Éric Meloche är för övrigt son till legendariske hockeymålvakten Gilles Meloche, som bland annat spelade VM för Kanada 1982 och under sin karriär även gjorde närmare 800 NHL-matcher. Sedan 1989 är Gilles involverad i Pittsburgh Penguins organisation, där han i dag är målvaktstränare och assisterande coach.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Låt Västervik vara tack tänk på oss istället hallå

2011-11-19 @ 17:50:17
Postat av: VH

Känns ganska avdankad faktiskt

2011-11-19 @ 23:49:20
Postat av: SL

komihåg att kanadensare nästan alltid ger 100% för laget den powerforvarden 180 cm 91 kg verkar vara en tuffing o sedan behövs oxo en rutinerad stor back så fixar vi biffen . klart som sjutton vi skall få in stålarna till dom. VIK behöver dom till kvalet ingen tvekan ,mot ettan går tåget,häng med !! sponsorer o sympatisörer.

2011-11-20 @ 21:04:16
Postat av: Jocke

Avdankad??

Tror nog han kan prestera på denna nivå.

2011-11-21 @ 18:54:27
Postat av: SL

trodde han redan var på flyget L* det löser sig nog till jul med lite nytt i laget . han spelar väl färdigt sin grundomgång sedan kommer han nog ? Ny back lär nog snart behövas o spelas in i laget,rycktet säger att det är modell störe som kommer , vi får se om det stämmer ,kul i så fall. VIK behöver lite storlek o spetskompetens i laget.

2011-11-22 @ 20:12:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0