Arbogas tränare tror på en svår match

Just nu sitter Arbogas lag i bussen på väg ner till Vimmerby. Jag fick tag på lagets sympatiske tränare, Sergei Joukov, och tog honom på pulsen så här några timmar innan nedsläpp

Sex av era nio matcher har slutat med uddamålsseger eller uddamålsförlust. Hur analyserar du detta?
Vi kämpar, sliter och ger oss aldrig. Ibland räcker vi inte till på grund av vår orutin. Det gör också att vi har svårt att avgöra matcher. Jag tror att det är förklaringen till att vi oftast är inblandade i jämna matcher. Men vi blir bättre och bättre för varje match som går.

Bara två av sex möjliga poäng mot bottenlagen Gislaved och Grästorp. Vad hände då?
Det handlar nog om samma sak där – orutin. Vi har läge efter läge men har svårt att få in pucken. Fortfarande har vi inte så mycket spetskvalitet i laget, vilket gör att vi tappar lite för enkelt och faller igenom i vissa matcher. Ibland blir vi också lite övermodiga. Mot Grästorp ledde vi med 3-1, men istället för att fokusera på en disciplinerad defensiv, började killarna jaga 4-1. Och då gick det som det gick.

Men 4-3 efter förlängning mot Skövde senast imponerar.
Vi hade lite tur i den matchen, samtidigt som vi gjorde en defensivt bra insats och utnyttjade de spelvändningar och chanser som vi fick. Sedan är det en trygghet för oss att veta att vi orkar köra i 60 minuter, att vi är fysiskt starka och klarar av det.

Har nyförvärvet från Örebro, Fredrik Orrsten, motsvarat förväntningarna så här långt?
Han hade det lite tungt i början på grund av sjukdom, men han kommer allt mer för varje match som går. Fredrik är vår kapten och kommer att vara den som skjuter det här laget framåt.

Hur är läget i laget inför eftermiddagen?
Vi har en back skadad, Jakob Johnsson, annars är alla med. Det innebär att vi kommer köra runt på fyra hela femmor.

Vimmerby måste vara en konstig bekantskap. De imponerade ju knappast i inledningsmatchen mot er, för att därefter vinna fem raka matcher mot bland annat Vita Hästen, Skövde och Mariestad?
Vi hade lite flyt i premiärmatchen samtidigt som de inte gjorde sin bästa insats. Vimmerby är ett mycket bra lag och jag är inte ett dugg förvånad att de ligger där de gör i serien. Jag känner igen de flesta killarna i laget ganska väl. De flesta har haft framträdande roller i sina tidigare lag och Vimmerbyspelarna imponerade tidigare i tvåan. Jag såg direkt att de skulle komma att gå starkt i serien.

Vad tror du då om matchen i eftermiddag?
Vi vet att Vimmerby är riktigt starka hemma, så det blir en tuff match för oss. Vi måste spela bra försvarsspel, vända snabbt och hoppas på att kunna lura dem på något sätt. Sedan hörde jag att det är enkronasmatch också. Det gör det extra skoj. Jag har varit med om några enkronasmatcher och det bästa minnet är nog när vi med Grästorp tystade 3000 hemmafans nere i Karlskrona. Jag får väl hoppas att det blir lika tyst i Vimmerby i eftermiddag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0