VH fick nobben när de bjöd upp!

Kanske säsongens mest beskedliga hemmainsats. Och ändå seger med 5-1. Nu har i och för sig många av de tidigare matcherna på hemmais varit bländande, så jag säger inte alls att Vimmerby var dåliga i dag. Inte på något sätt. Däremot saknades mycket av den tempostarka hockey som laget har skämt bort oss med. Att det blir lite avslaget och taffligt i tredje perioden, när VH leder med 5-0, är dock fullt begripligt.
Samtidigt är det ju som bekant så att det krävs två för att dansa tango.

Kumla är ganska vasst framåt, även om det ibland blir lite omständligt och avsluten får tas ur svåra lägen. Försvarsmässigt var de däremot klart begränsade – åtminstone denna eftermiddag.

VH:s tredjelina var på gott humör. Både Alexander Andersson, Marcus Schelin och Andreas Rundgren gjorde nog sina bästa matcher för säsongen. Kul också att se Eric Johanssons comeback. Pigg i benen och skapade flera farliga lägen. Snart lossnar det...

VH Ultras saknades självklart. Strejk för ett par insändare i tidningen eller bara en tillfällighet? Hoppas alla inser hur sjukt mycket sämre stämning det blir i hallen utan dem.

Så stabilt det känns att ha Bratten längst bak. Han inger ett sådant lugn, vilket påverkar hela laget och i förlängningen också spelet – både offensivt och defensivt.

Jonas Ström kom in i tredje perioden och fick rasta av sig efter sin skada. Två byten tog det innan han serverade Simon Casselstrand en målgivande passning.

Arboga-seger mot Mariestad, Grästorp-seger mot Skövde och Vita Hästen-seger mot Tranås. Bara Hästen och Vimmerby av de fem första lagen som tog poäng i dag.

Lånet från Tingsryd, Jesper Olsson, då? Klart godkänd. Framför allt syns det att han har mycket hockey i sig. Ingick i en tung checking line tillsammans med Eric Johansson och Linus Nelson. De gjorde en bra insats. Jesper är förövrigt klar för en fortsättning med Vimmerby. Det bir minst två matcher till, mot Skövde borta på onsdag och mot Gislaved hemma nästa söndag.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Antar att signaturen "vi på sittplats" hade en riktigt trevlig afton. Stämmningen på dagens match var inte så upplyftande. Hoppas inte Ultras låter sig tystas! Det vore synd och skam. Sjunger ni så sjunger vi! Att VH kan gå på halvfart och ändå vinna enkelt säger en del om Kumla. Riktigt j dåliga.

2011-10-23 @ 22:35:25
Postat av: Anonym

Ultras är grymma,vi behöver dem, Det blir en sån otrolig tråkig tystnad i hallen annars, det märktes ju idag!!. Men det jag antar varför ni slutat är för det är för mpnga som klagar, och det är väl inte så jävla konstigt, Heja fam VH för fan, bara de! behöver inte skrika sållet, horunge oja allt jävla skit ni skriker, heja på laget istället så får ni nog va kvar för alla! :)

2011-10-23 @ 23:20:27
Postat av: The One

Om du/ni vill undvika att höra sådana ord så rekomenderar jag dig/er att gå i kyrkan istället! Man har känslor i sig när man ser på sport lever sig med laget man älskar och en del grodor smiter ut! Lev med det eller hitta nått annat att göra! Kämpa på VH Ultras! // Oskarshamn!

2011-10-24 @ 00:11:41
Postat av: Berra i skandalklacken ULTRAS

Du som skrev ett inlägg om att vi får vara där om vi inte skriker sållet och dyligt. Yttra dig inte om något utan stå för vem du är, de gör dig till en mycket sämre människa än vad vi är. Men visst lek du publik hovmästare och dölj din identitet. Njut av att tro att du fick oss att sluta så länge de varar. Överraskas inte för mkt när vi står bakom dig igen och skriker ut precis vad vi vill och tycker de är kul. Detta va säkert inte den reaktionen vi sökte eller vad tror du? Spelarna älskar oss och de är för dom vi gör detta, inte för att människor som ni ska bli tillfredsställda genom klagomål på en klack som bara speglar allt ni misslyckats med. Stå upp för laget och hjälp till att få igång de ni vill höra istället för denna larviga propaganda ni skapar i sveriges största sporttidning eller Vimmerbytidning kanske de va. Samarbetar med oss och skapa en atmosfär som glädjer alla istället för att stå där som bittra gamla sura gubbar och kärringar. Då hade vi inte behövt söka uppmärksamheten genom slagord och påhopp på deras spelare som alla andra klackar någon gång gjort. Jag ska ge dig ett tips också le lite oftare så blir livet inte fullt så eländigt för dig.

2011-10-24 @ 00:52:54
Postat av: skärpning!

Dom som är sport intresserade borde veta att hat till motståndarlaget finns, och ska också finnas det är ju knappast så att en klack som älskar sitt lag står och sjunger heja ramsor till de andra laget eller? Åk och kolla på andra lag stim har klackar kvittar vart du åker ta Linköping tex dom står och skriker en jävla massa slagord och andra fula saker! Och det hör hemma i sporten så sluta gnäll! Ta på er hörselskydd om ni tycker det låter för fult! Bara så ni vet motståndarlaget ska brytas ner av både spelare och klack! Goo ULTRAS! Vi vill ha er i hallen!!

2011-10-24 @ 13:27:00
Postat av: Anonym

Herregud.. skrev att klacken behövdes, behöver inte komma med världens jävla berättelse om varför ni behövs och att jag ska tåla dittan och dattan.. Jag skiter i vilket,vad/hur/när/var ni skriker men vet jävligt många som tycker det är oerhört osportsligt, och efter dessa insändare i vimmerby tidning antar jag att de va därför ni inte va på plats igår?!. Men för mig får ni mer än gärna va där, laget behöver nog erat stöd :).

2011-10-24 @ 23:03:36
Postat av: steve

Vad tror ni våra egna krigare från Vimmerby får höra varje gång dom spelar på bortaplan?

"Fitta", "Hora" m.m Men i Vimmerby är vi frireligösa värre än i jönköping men där hänger kostymnissarna över motståndarbåset och skriker. DETTA ÄR HOCKEY!

2011-10-25 @ 08:05:47
Postat av: Anonym

Det e bra bråk i vimmse by det gillar vi ha

2011-10-25 @ 12:05:37
Postat av: EN I KLACKEN

Det ska vara hat-ramsor och psykningar till motståndar laget det är ju kul.99% av alla tycker att klacken är bra sen om nån gammal tant tycker det är otäckt är väl bara skita i. Det som är riktigt pinsamt är att på ståplats finns ex antal människor som varken klappar eller hejar på sitt lag DET KAN JU VARA FARLIGT TÄNK VA SKA FOLK SÄGA!!

2011-10-25 @ 17:32:08
Postat av: Anonym

Ni kan ju inte sluta redan när de börjar bli roligt å

Läsa över era problem

Grattis till vinsten idag

2011-10-26 @ 22:11:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0