Mariestads BoIS-Vimmerby Hockey 4-5 (1-2, 2-2, 1-0, 0-1)
Skott:
43-33 (11-12, 12-13, 19-7, 1-1)
Utvisningar, Mariestad: 4x2 min. Vimmerby: 6x2 min.

Första perioden:
Vimmerby Hockey tog överraskande ledningen efter den första perioden borta mot en av seriefavoriterna, Mariestads BoIS. Efter två mål av förstafemman (Georgsson och Modigs) var ställningen 1-2. VH vann även skotten. Vimmerbys förstakedja var bra och skapade mycket oro. Matchen hittills väldigt jämn.

0-1 (02.27) Emil Georgsson (Robin Ekström, Joacim Hedblad)
1-1 (05.31) Ronny Johansson (Erik Jones, Daniel Johansson)
1-2 (15.58) Martin Modigs (Robin Ekström, Emil Georgsson), sp 5/4
Skott: 11-12
Utvisningar, Mariestad: 2x2 min.

Andra perioden:
I mitten av den andra perioden utökade Johan Andersson till 3-1 för Vimmerby. Joacim Hedblad fick pucken direkt utkommen från utvisningsvåset och serverade Johan en passning, som fri med målvakten satte pucken mellan benskydden.  Bara 17 sekunder senare kom Mariestads reducering i numerärt överläge. Robin Ekström gjorde 4-2 och Mariestad reducerade till 4-3 när samme Ekström satt utvisad. Återigen en jämn period där Vimmerby vann skotten knappt. Tre VH-utvisningar i den andra perioden och två pp-mål för Mariestad. Båda utvisningarna var helt rädd dömda men däremot lite onödigt tagna av VH-spelarna.
I den andra perioden hade VH:s Pierre Gustavsson ett skott i ribban. Det här kan gå hur som helst.

1-3 (09.15) Johan Andersson (Joacim Hedblad)
2-3 (09.32) Joel Backesten (Karl Helmersson)
2-4 (12.42) Robin Ekström (Joacim Hedblad, Emil Georgsson)
3-4 (14.24) Eddie Davidson (Jonas Pontusson, Ronny Johansson)

Skott: 12-13
Utvisningar, Mariestad: 1x2 min. Vimmerby: 3x2 min.

Tredje perioden:
Tre VH-utvisningar i den tredje perioden blev för mycket. På en av dessa gjorde Mariestad 4-4, ett resultat som stod sig tiden ut. Overtime eller straffar avgör. Av Mariestads fyra mål gjordes tre av dessa på lagets fyra första numerära överlägen. 75% dittills är hyfsat... Sett över hela matchen ett rättvist resultat. Mariestad var bättre i tredje perioden.

4-4 (50.28) Martin Westberg (Filp Engqvist, Ronny Johansson).