"67:an" Georgsson tror på 5-2-seger i eftermiddag

En lång försäsong är till ända och i eftermiddag drar äntligen serien igång. Vi tog pulsen på en av VH:s starka profiler inför dagens match. Emil "67:an" Georgsson gör sin andra säsong i VH och det är detta han har väntat på.

Hej Emil! Berätta om hur försäsongen har varit!
Den har väl varit sådär. Fram till matchen mot Nybro hade vi bara gjort en bra period tycker jag och det var tredje perioden borta mot Kallinge. Innan matchen mot Nybro tog vi ett snack inom gruppen och matchen mot Nybro var helt klart ett steg i rätt riktning.

Jämför Vimmerby Hockey i dag med för 365 dagar sedan?
Tränare Spaak är ännu mer lik Tichonov, Petta (ass tränare Peter Gustavsson) är 10 kg tyngre och Osse (ass tränare Nicklas Oskarsson) har lugnat ner sig - men bara marginellt...

Jämför Emil Georgsson i dag med för 365 dagar sedan?
Skjuter lösare, åker långsammare men har utvecklas på att slå in puckar i öppet mål (samtliga Georgssons mål på försäsongen har gjorts i öppen kasse)

Dina tankar inför seriepremiären i eftermiddag?
Det är riktigt kul att allvaret äntligen börjar. Det var seriepremiären i division 1 som vi jagade och såg fram emot hela förra säsongen. Nu är vi där och då skall vi försöka göra det bästa av situationen.

Hur mycket publik hoppas du på hemma mot tippade topplaget Mariestad på onsdag?
Jag hoppas på fullt hus men det är kanske något orealistiskt. Förhoppningsvis kan vi öka snittet i år och landa runt 800 per match - då får Tigerkulan en underbar stämning. Hoppas VH Ultras kommer igång på samma sätt som ifjol. De är otroligt viktiga för oss.

Fyller nyförvärven sina kostymer so far?
Calle (Brattenberger) i målet kommer ge oss en trygghet försvarsspelet, som vi kanske inte hade ifjol. Jag spelade med honom i Uppsala och tycker att han har utvecklats ett par snäpp till. Sean (Perkins) och Emil (Wahlberg) är offensiva backar och det känns som de har tagit dessa roller. Båda har fina spelsinnen och kommer att bidra med mycket i vinter. Patte (Bengtsson) var med lite förra säsongen och han är ju mer en defensiv back. Redan förra året tyckte jag han var bra och på försäsongen har han spelat riktigt stabilt. Nyförvärven framåt är ju alla skridskostarka och passar in i vårt spelsätt. Eric (Johansson) och Marcus (Schelin) är ju målskyttar av rang, så jag håller tummarna för att de sätter dit en hel del kassar i vinter. Jim Nordh och Andreas Rundgren är mer grovjobbare och kommer bli oerhört viktiga för oss – inte minst i spelet utan puck.

Känner du personligen extra stort ansvar i år. Andra året i VH, assisterande kapten, en av de mest rutinerade spelarna i laget etc?
Jag känner alltid ett stort ansvar. Ansvar tycker jag alla ska känna. Har man inte ansvar så visar man på dålig respekt gentemot sina lagkamrater. Trots allt lägger vi ner mycket tid på det här allihopa och ansvarar man inte för att alltid komma 100% förberedd varje dag till träning och match, så kan vi inte räkna med att vinna matcher.

Det är ju viktigt att rutinerade spelare blir lite av pappor i laget. Till vem av spelarna i VH skulle du helst vilja vara pappa?
Ekis (Robin Ekström). Honom skulle man kunna få in på barnbiljett överallt. Skulle bli billigt och bra!

Tippa serien, plats 1-10.
Jag vill inte tippa serien rakt av men förutsätter att Vita Hästen vinner serien och att Skövde och Mariestad är största utmanarna. Efter dessa är det ett getingbo där alla kan slå alla. Vi kommer att slåss för en fjärde plats men vi är inte ensamma. Hemmaplan och tur med skador kommer att avgöra.

Hur höga förhoppningar respektive krav ska den kritiska hemmapubliken ha på er?
Publiken skall alltid få se ett VH som jobbar i 60-65 minuter. Det ska de alltid kunna kräva av oss. Dock hoppas jag att de slutar skrika "SKJUT!!!" hela tiden i powerplay =)

Hur funkar Eric Johanssons defensiv?
Eric är ingen defensiv spelare utan skall användas med sina offensiva kvaliteter. Jonas Ström och Jim Nordh får kanske ta ett mer defensivt ansvar för att vi skall få ut det vi vill av Eric. Men jag är övertygad om att den femman kommer vara oerhört viktig för oss i vinter och jag är väldigt glad över att Eric började spela igen.

Hur funkar Alexander Anderssons offensiv?
Samma som Eric fast tvärtom. "Huddinge" skall vara en general i egen zon - något annat kräver ingen av honom.

Hur skönt är gänget?
Vi är en riktigt bra grupp som jobbar hårt, har högt i tak och som älskar att vinna.

Vem blir årets...
Poängkung:
Joacim Hedblad
Överraskning: Emil Wahlberg
Mest utvisade: "Huddinge" (Alexander Andersson)
Publikfavorit: Calle Brattenberger, Simon Casselstrand, Robin Ekström och Eric Johansson.
Mest hatade av motståndarna: 67:an och "Huddinge"
Mest hatade av motståndarfansen: 67:an

Vilken match ser du mest fram emot (förutom kvalseriefinalen mot Karlskrona i vår)?
Derbymatcher mot Tranås och Mjölby borta.

Om ni spelare hade fått lira på er själva på oddset, hur mycket hade du satsat på Vimmerby till 4 gånger pengarna i eftermiddag mot Arboga?
Jag spelar inte.

Vad betyder målvakten Calle Brattenbergers inträde i laget?
Calle ger alltid allt och har höga krav på sig själv och sina medspelare. Det gör honom till en bra lagkamrat. Förutom det så är han en riktigt bra målvakt och ger oss trygghet i vårt försvarsspel.

Vem av killarna i laget skulle du helst ta med dig till en öde ö? Och varför?
Simon Casselstrand och Joacim Hedblad för dom är lika griniga och tjuriga som jag. Jonas Ström för han är kanske den klokaste jag känner!

Vems skridskoskär är jobbigast att höra jagandes efter dig på träningarna – Simon Casselstrands, Petrus Olivestams eller Andreas Rundgrens?
Cassels har jag aldrig hört men dock har han skickat iväg ett par flipp, som jag brukar somna till. Olivestams och Rundgrens låter nog ungefär lika jobbigt.

Hur slutar matchen mot Arboga i eftermiddag?
2-5. Hedblad, Ekis, Eric, Pierre (Gustavsson) och Wahlberg målskyttar!

 


Kommentarer
Postat av: Erik

Kul intervju, lite roligare frågor än de klassiska. 67:an har fin distans också.



Håller tummarna ikväll, går det helt åt skogen så får man se det som en lektion i div 1-tempo.

2011-09-18 @ 14:03:04
Postat av: Stene

Hahahaha, "jag spelar inte" :D

2011-09-18 @ 14:18:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0