Elitlicens, lite gnäll och en klyscha

Överlägsen etta Karlskrona. Tvåa Borås. Grattis till de båda allsvenska platserna. Eller…?

I går spelades den sista omgången av Kvalserien till Allsvenskan och (det enda) intresset rörde vilket lag som skulle komma trea. För det kan ju faktiskt bli så att Borås inte beviljas elitlicens och då blir det per automatik trean i Kvalserien som får den platsen.

Olofström hade allt i egna händer och det stod klart (i och med att Sundsvall toktorskade borta mot Asplöven) att det skulle räcka med att vinna i overtime eller på straffar hemma i derbyt mot ett helt omotiverat Kallinge-Ronneby. Men icke! OIK föll nu istället efter straffar (för vilken gång i ordningen den här säsongen vet jag inte), sedan både Henrik Hetta, Thomas Fahlqvist och Andrew Fournier bommade. Stefan Söder avgjorde för KRIF redan i den första omgången med straffläggningens enda målet. Rullgardin ner för OIK eftersom Asplöven samtidigt pulvriserade Sundsvall hemma med 8-2.

Noterbart är att OIK vann skotten mot KRIF med hela 53-21 (21-5 i tredje peridoen). Laget hämtade upp 2-4 till 4-4 i mitten av tredje perioden och pressade furiöst i slutet av matchen. Inte minst då VH-bekantingen Håkan Alm satt utvisad för KRIF med bara två minuter kvar att spela. Då dansade pucken på mållinjen flera gånger.

Nu väntar alltså en oviss tid för Asplöven från Haparanda, innan det beslutas om Borås vara eller icke vara i Allsvenskan. Rekonstruktionen av Borås Hockey inleddes vid årsskiftet. För att överhuvudtaget kunna klara elitlicensen är det ett måste att överenskommet ackord ska vara betalat innan 30 april. Och utifrån vad som sägs, så kan man väl misstänka att det ser långt ifrån ljust ut.

Detta är också anledningen till att vi inte än på ett tag kommer att kunna få en permanent division 1-indelning. Även här i Vimmerby drabbas vi alltså av detta dribbel, och får leva i ovisshet om huruvida vi har derbydrabbningar mot Västervik att se fram emot kommande säsong.

Var förresten i Åtvidaberg och såg GAIS i går. Snöstorm på tvären, noll grader i luften, skitmatch, förlust och en galen cyklopkärring precis intill. Åh, vad skönt det var att sätta sig i bilen och åka hem.

Ni är många som undrar hur det går med lagbygget. Ännu finns inget mer att presentera. Men det kommer…

Kan förresten inte släppa det där om hur nära Karlskrona var att åka ut redan i förkvalet mot Östersund. En galen frilägesräddning av Timo Leinonen i förlängningen - ja, det var vad som till slut skilde KHK:s succésäsong från att istället sluta med fullständigt fiasko en månad tidigare. Man skulle nästan vilja dra till med den där klyschan om att marginalerna är små inom idrotten.

.


Kommentarer
Postat av: Serieindelnig

Om Borås åker ner är kanske risken större att de delar på Vimmerby och Västervik.Eller har du en aning hur de tänker???

2012-04-07 @ 12:55:31
Postat av: yooo

Om Borås åker ner så börjar väl dem om i 1an (likt björklöven) och tar där med i största sannolikhet bara Karlskronas plats. Asplöven vart ju 3a och de rör ju inte E/F serien. Västervik och Vimmerby bör hamna i en div 1E serie vid detta scenario.

2012-04-07 @ 17:32:12
Postat av: till yooo

Hur långt är det från borås till grästorp, skövde och mariestad m.m? Blir nog dom i e-serien då

2012-04-08 @ 09:23:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0