Celtic, hockey, cykel och en dansk 47-åring

Detta års upplaga av Celtic måste vara ett av de sämsta fotbollslag som någonsin har tagit sig till Champions Leagues gruppspel. Om man bortser från AIK, Helsingborg och ett par lag till, som har varit där och skämt ut sig några gånger genom åren, alltså...
 
Dansk cykelsport. Say no more! Ikonen Bjarne Riis fick ju stå med dopningsnedkissade brallor hängandes vid knäna i slutet av sin karriär. Tidigare dopningsdömde Michael Rasmussen tog Lance Armstrong i försvar härom dagen. Men nu har de fan slagit alla tänkbara rekord. Cykelbossen Sören Svenningsen, styrelseledamot i det danska cykelförbundet och – detta är intressant – styrelseledamot i antidopningsfirman Clearidium, som dagligen utför tester av dopningsprover (bland annat på uppdrag av Internationella olympiska kommittén och Wada), åkte i dagarna fast för dopning. Han testades positivt för (bland annat) testosteron och kortison efter ett veteranlopp (?!?!?!) för två månader sedan.
 
Och hur förklarar då den här (o)skyldige cyklisten ämnena i kroppen?
Jo, testosteronet kom från en behandling av en ryggskada för ett år sedan och kortisonet tog han för att behandla sina hemorrojder (jefvla cykelsadel).
Lägg ner sporten eller släpp skiten fri!
 
Inte mycket dopning inom hockeyn. Men kommer ni ihåg vilket liv det blev när det hände senast? Stackars Robin Rahm framställdes i princip som Thomas Quicks tvillingbror. Efter avtjänat tvåårigt straff, då han blev klar för Brynås, benämnde någon av de charmanta kvällstidningarna honom som ”Skandalmålvakten”. Säger väl egentligen mest om hockeyn som sport – den sport som har störst genomslag, är intressantast och som flest bryr sig om. Samma journalistik kring cykel, diskus eller tyngdlyftning för damer, och det hade krävts en bibel som bilaga varje dag.
 
En kompis la fram förslaget att köra alla idrotter i två klasser – en dopningsklass och en ”ren” klass. Men kommer man verkligen undan problemet då? Blir det inte så att de i den rena klassen då dopar sig för att bli bäst där?
 
 
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0