IKO åker till Vimmerby för att vinna

Fick en pratstund med IK Oskarshamns tränare, Fredrik Söderström, inför kvällens match. Så här blev det:
 
För Vimmerby Hockey är kvällens träningsmatch alltså säsongens första. För allsvenska IK Oskarshamn är det den fjärde. Laget har förlorat med 4-2 borta mot Karlskona och med 4-3 (efter straffar) borta mot Vita Hästen. I lördags kom den första segern, då division 1-laget Visby/Roma besegrades med 4-2 under lagets träningsläger på Gotland.
- Vi åker till Vimmerby för att vinna, säger lagets tränare Fredrik Söderström.
 
- Även om vi har blandat och gett en hel del, så är känslan god – både sett till spelet och sett till den grupp vi håller på att bygga. Vi har en bra mix av erfarenhet - några äldre spelare, som bidrar med trygghet - och ett gäng yngre hungriga killar, säger IKO-tränaren Fredrik Söderström.
- Självklart vill man vinna alla matcher man spelar men så här års är inte resultaten det allra viktigaste.
- Under den gångna helgens träningsläger på Gotland snackade vi igenom vilka mål vi skulle sätta upp för den kommande säsongen och alla var överens om att vi både har kapaciteten och viljan att vara ett topp sju-lag, säger Fredrik.
Och att kapaciteten finns där, vet vi ju. I fjol var IKO en studspuck och några ynka sekunder från att få kvala till Elitserien.
- Man kan väl säga att vi var allsvenskans motsvarighet till vad Vimmerby var i division 1. Det var en härlig resa vi gjorde, nederlagstippade som vi var. Vi fick LAGET att fungera, med tydliga roller och enorm moral. I år blir det tuffare, även om vi har fått mersmak. Men inget lag kommer underskatta oss och helt plötsligt har många högre förväntningar på oss, menar Fredrik Söderström.
 
- Ikväll vill jag att vi ska visa att vi kan hantera en match i 60 minuter, vilket det har varit lite si och så med hittills. Mot Vita Hästen ledde vi med 3-0, siffror som lika gärna kunde ha varit 8-0. Sedan slutade vi spela och de kunde gå upp till 3-3.
- Vi kommer trycka på så hårt vi kan. Vi behöver det för vår egen självkänsla och det ligger i vårt lags natur att alltid vilja vinna. Att vi skulle vara så galanta att vi bara åker till Vimmerby på sightseeing och är snälla mot hemmalaget finns inte på världskartan, menar Fredrik, som dock förväntar sig hårt motstånd.
- Det kommer bli mycket tätare än vad många kanske tror. Jag såg några matcher med Vimmerby i fjol och de var redan då ett bra och frejdigt spelande lag, med många individuellt skickliga spelare. Till den här säsongen har de förstärkt en hel del och då inte minst på center- och backsidan.
- Jag tycker att det är helt rätt strategi. Med all respekt för ytterforwards, men att hitta spelare som kan skägga på längs med kanten är lättare. För Vimmerbys del var det just stabiliteten bakåt, som man behövde se över och det är mycket kvalitet som laget har plockat in.
 
- Man måste också imponeras över Vimmerby, som väl har halva truppen med egna produkter. Lägg därtill de övriga VH-förmågorna som finns runt om i landet – Linus Hultström, Markus Modigs, Tobbe Jonsson hos oss m fl.
- Kul också med Västerviks avancemang. Det är jätteviktigt för regionen att ha tre så pass bra lag inom radien av bara några mil, som vi nu har. Det gynnar oss alla och för oss i IK Oskarshamn är det prioriterat att ha en bra relation med både Vimmerby och Västervik, menar Söderström.
Det lag som Fredrik Söderström ställer på isen i kväll är det för dagen starkast möjliga. Lagkaptenen Stefan Öhman är tveksam till spel, liksom backen Daniel Ljungqvist. Danske Morten Poulsen kan bli borta ett par veckor på grund av skada och Evan McGrath och John VigilanteI ansluter inte förrän i början av september. I övrigt är det fullt lag, vilket bland annat inkluderar italiensk/kanadensiske nyförvärvet Giulio Scandella, som har närmare 300 landslagsuppdrag för Italien i bagaget och gjorde en mycket stark insats i VM senast.
- Stundtals har han visat vilka utomordentliga kvaliteter han besitter. Dock känns det som att han har åkt lite med handbromsen i. Hoppas att han släpper ner handtaget i kväll, avslutar Fredrik Söderström.
 
.

Kommentarer
Postat av: Berg

Micke,

Jag är inte nöjd med att min permanenta plats på ståplats försvunnit i med byggnationen. Så många år, samma plats - nu borta. Kompensation - korv kanske?

2012-08-23 @ 14:23:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0