"Det är åt helvete för dåligt av Vimmerby att förlora"

Ja, vad ska man säga om gårdagens raffel då? Det gick ju inte direkt som man hade trott - inte i någon av de matcher som gällde nåt för streckstriden. Grästorp slog Tranås, Västervik slog Vita Hästen och Mariestad slog Vimmerby.
 
Återigen åker vi på en irriterande uddamålsförlust, där vi tappar i slutminuterna. Möjligtvis fanns inte den rätta skärpan där, då några av BoIS mål kändes ganska billiga. Spelmässigt var matchen jämn men det både syntes och kändes att det var Mariestad som ville mer, som hade mer att spela för.
 
Det såg dock länge ut som att Vimmerby skulle förstöra Mariestads chanser att ta sig till Allettan. Med åtta minuter kvar att spela skickade Petrus Olivestam in 4-3 och bara minuten senare dunkade Marcus Schelin in 5-3 i krysset - trodde alla i hela hallen... Domaren stod dock illa placerad och kunde inte avgöra huruvida pucken var i mål eller inte och lät därför spelet fortgå. Mål där och jag tror aldrig att BoIS hade lyckats resa sig. 4-4 kom istället i powerplay och bara nio sekunder senare fick ett tafatt VH-försvar se Jonas Pontusson avgöra matchen.
 
Mer irrterande lär väl vår förlust vara för de som håller på Västervik. Med fyra minuter kvar att spela i Vimmerby var laget fortfarande i Allettan. Jag vet att det är en hel del VH-supportrar som kanske inte direkt gråter ihjäl sig efter gårdagens förlust. Själv tycker jag dock att det är sjukt tråkigt att inte få med VIK till Allettan. Lika tråkigt är det att vi nu framställs som syndabockar istället för som helgon och hjältar, som vi hade gjort om vi hade piskat dit Mariestad.

Västerviks frustration speglas väl ganska tydligt av VIK-forwarden Simon Casselstrands enda uttalande i Västerviks Tidningen i dag:
"Det är åt helvete för dåligt av Vimmerby att förlora."
Ja, förlora mot Mariestad har ju Västervik själva gjort två gånger den här säsongen, så jag antar att han bör veta vad han pratar om...
 
Vikarierande VM-forwarden Sebastian Collberg, som förstärkte Mariestad för en match, då? Jo, han var precis så bra som man kunde förvänta sig. En spelare som verkligen gjorde skillnad. Ett mål och en assist blev hans facit.
 
TigerTeve kan du nu se eftersnack från gårdagens match samt krypa in under skinnet på #55, Alexander Andersson.
 
Läste att det var någon som ville att Mariestads båda sista mål i går bör granskas. Varsågod, säger jag. Ett i pp och en snabb vändning. Nio sekunder mellan två mål är ju dessutom långt ifrån rekord. Inte ens i vår serie. Nä, nån måtta får det vara på konspirationsteorierna.
 
För VH väntar nu någon dags vila innan man går in i en ganska tuff träningsperiod. Fredag 28 december är det sedan träningsmatch borta mot Nyköping och onsdag 2 januari drar Allettan igång.
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Larsson

(Kass)elstrand ska det vara

2012-12-13 @ 15:04:11
Postat av: Hästenfan

Att några minuter efter att spelat med 11 spelare borta mot Vita Hästen och vunnit med 3-0 uttala besvikelse mot att Vimmerby förlorat är väl inget att irriteras över. Hur skulle ni själva uttalat er ( oj vad synd att Västervik förlorat), knappast!! Det visar bara på bra inställning. Han var dessutom skitbra. Tillsammans med Karlkvist bäst på banan.

2012-12-13 @ 18:46:18
Postat av: #vikmotallettan

Och jag tycker att det är så in i helvete dåligt av hästen att förlora mot vik.

2012-12-13 @ 18:56:00
Postat av: Micael Rundberg

Nu har jag nog raderat 20 kommentarer med personliga påhopp på Cassel. Håll stilen gubbs!

2012-12-13 @ 20:56:00
Postat av: stefan

Cassel får tycka vad han vill men det är inte på sista omgången som VIK missar all ettan platsen det är totalt sett antal poäng man plockar undet 27 omgångar som avgör och tar man inte tillräckligt många poäng så kommer man 5a!

2012-12-13 @ 23:12:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0