Nämen hej Allettan!

Nämen hejsan Allettan! Tack för senast och trevligt att ses igen!

 

Att det bara stod 2-1 till Vimmerby efter två perioder i kvällens match borta mot Mjölby är faktiskt något av det sjukaste jag har varit med om. Mjölby började starkt och gjorde 1-0 i pp i den andra spelminuten, men sedan hade man i stort sett inte pucken under kontroll i anfallszonen en enda gång på två perioder.

Till Mjölbys försvar ska sägas att de saknade många tongivande spelare, men Vimmerby var verkligen löjligt överlägset. Tyvärr stundtals också ruskigt ineffektivt. Samtidigt agerade Mjölbys målvakt Victor Johnson grymt. Vet inte hur många gånger han stod på huvudet eller hur många frilägen han plockade? Hatten av för honom!

 

Kan inte sluta tjata om kedjan med Olivestam, Rundgren och Pierre Gustavsson. När laget går i stå eller slumrar till, kommer de här tre in med frenesi och pumpar laget fullt av energi. På sina tre första byten i dag fick de med sig två utvisningar och gjorde ett mål (som dock dömdes bort för spark).

 

19-40 i skottstatistik är smickrande siffror för hemmalaget. Så jämnt var det faktiskt inte.

 

Tur att det gick vägen ändå, annars hade nog Rasmus Schelin drömt mardrömmar om "årets miss" i inledningen av den andra perioden. Från drygt två meters avstånd och med ett helt tomt mål framför sig, rakade han pucken utanför. Dock var Rasmus riktigt bra i övrigt, så han är mer än förlåten.

 

Hur kommer det sig att bara drygt 300 personer lockas till säsongens, sportsligt sett, kanske viktigaste matcher i Västervik och i Tranås? Måste vara klubbarnas sämsta publiksiffror på bra länge? Hände det nåt annat stort i städerna i dag, som man inte vet om?

 

4-1-målet var en riktig delikatess, där Marcus Schelin satte pucken i ett tomt hemmamål, formidabelt framspelad av Trollgubbe Ekström, som först drog två backar och sedan backhandflippade i sidled.

 

Kampen om den fjärde platsen till Allettan blir en riktig nagelbitare för de tre inblandade lagen. Se här:

  • Mariestad förlorade med 6-2 hemma mot Vita Hästen i kväll och står kvar på sina 45 poäng (+10 i målskillnad). Laget möter Vimmerby borta på onsdag
  • Tranås ledde med 5-3 hemma mot Arboga, tappade till 5-5 i slutminuterna men lyckades avgöra till 6-5 med elva sekunder kvar och då man hade tagit ut målvakten i jakten på tre poäng. TAIF (42 p) har tre poäng upp till Mariestad men har en betydligt bättre målskillnad (+19). Dessutom bör man väl kunna kräva en trea borta mot bottenlaget Grästorp i den sista omgången?
  • Västervik har satt sig i en hyfsat knepig sist efter strafförlust hemma mot Skövde idag. Sjätte plats, 42 p, +9 i målskillnad och seriesuveränen Vita Hästen borta i avslutningsomgången.

 

Så på onsdag ska alltså alla Tranåsfans och Västerviksfans sitta och hålla tummarna tills de vitnar på att Vimmerby ska slå Mariestad. Lider redan med er, för jag kan förstå hur mycket det tar emot.

 

"Vad mycket av VIK:s och TAIF:s öde som nu vilar på Vimmerby", tänker nog många. Visst är det så, men det gäller att göra det själv också! Tror inte alls att VIK är helt borta mot Hästen. Samtidigt kräver alla att Tranås ska slå Grästorp. Ett lag utan press och ett lag med jättepress, helt plötsligt. Märklig slutomgång.

 

I övrigt:

  • Vi har klagat på prisandet av hästhoppare Bengtsson och Lisa Nordén. I Norge är Petter Northug inte ens nominerad. Det är däremot en schackspelare...
  • Fascinerande att ordet ”google” är det sjätte mest googlade ordet i Sverige. Vad är det för fel på folk? Som att ringa till nummerupplysningen och fråga om numret till det där företaget som man kan ringa till och få reda på telefonnummer.

 

.


Kommentarer
Postat av: stefan

Då var den tråkiga transportstrckan som blev lite för spännande över! Dax att ta nya tag och ladda för AE!!!

2012-12-10 @ 08:51:44
Postat av: Åhlund

Inte varje dag man säger det här som Tranåssupporter men heja Vimmerby på onsdag! För visst vill väl ni ha fler derbyn än att möta Mariestad igen q;o)

2012-12-10 @ 10:22:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0