Nu ska vi visa att säsong två är enklare!

På onsdag spelas den sista omgången av ishockeyns division 1. Vi förutsätter att Tranås då slår Grästorp och att Västervik gör detsamma med Vita Hästen. Det måste vi nämligen förutsätta för att den här diskussionen över huvudtaget ska bli meningsfull. Tre poäng är helt enkelt ett måste för att de ska kunna nå Allettan bakom redan klara Vita Hästen, Skövde och Vimmerby.

 

Nåväl, en trepoängare där och de tvingas förlita sig på att Vimmerby slår Mariestad hemma. Och redan har det börjat ifrågasättas från olika håll hur stor chans ett redan klart Vimmerby har mot ett heltaggat Mariestad? Och vill verkligen Vimmerby ha med sig Tranås eller Västervik till Allettan?

 

Urbota korkade resonemang, säger jag. Jag kan lova alla er konspirationsteoretiker där ute att alla i Vimmerby minst hundra gånger hellre lirar lokalderbyn mot TAIF eller VIK i Allettan. Det behöver ni inte ens fundera över. Hur motiverat är VH på onsdag då, undrar någon? Ja, om inte annat så är just möjligheten att få spela kokande derbymatcher mot VIK eller TAIF motivation nog för spelarna inför den matchen. Dessutom har VH fortfarande chans att knipa andraplatsen i serien om man slår Mariestad.

 

De senaste två säsongerna har Vimmerby mött Mariestad sju gånger. Det har blivit fem segrar och två förluster. Målskillnaden på dessa sju matcher är 33-24 till Vimmerby, som har gjort fyra eller fler mål i sex av de sju matcherna, men bara släppt in fler än fyra mål i en match. Så ge inte upp än Tranås- och Västervikssupportrar.

 

Det ska också bli oerhört spännande att se ett Vimmerby, som hajpades innan säsongen och som har spelat under stor press och med kniven mot strupen under de första 26 omgångarna, gå ut och kunna agera helt avslappnat. Läge för att det kan lossna rejält?

 

Den andra säsongen i en högre serie sägs ju vara svårare än något annat. Och det har vi faktiskt till viss del fått känna av i år. Laget var rejält uppskruvat innan säsongen och resultatmässigt har det väl kärvat vissa gånger. Men man ska då ha i åtanke att vi, efter suveräna Vita Hästen, är det lag som har gjort flest mål och som har släppt in minst antal mål. Vi har en målskillnad som säger +41, jämfört med tredje bästa laget, Tranås, som har +19. Av de åtta matcherna som vi har förlorat, är det vid sex tillfällen som vi har åkt dit med uddamålet. Så det spelmässiga har många gånger överglänst de resultat som vi har fått med oss.

 

Små marginaler hela tiden och visst kunde poängskörden ha varit betydligt högre med lite mer tur och skärpa. Men nu är vi i alla fall framme vid Allettan, som var det första delmålet. Och jag tror att förutsättningarna finns att vi nu kommer kunna se ett helt annat Vimmerby Hockey efter juluppehållet. Dels har det här unga laget hunnit samla på sig massor med nyttiga erfarenheter under den pressande grundserien. Men framför allt kan man nu spela helt utan börda på axlarna. I fjol kom Allettan nästan som en chock. Laget var ganska tröttkört, nöjt med grundserien och mentalt uttömt. Det är nu vi ska visa att den andra säsongen i själva verket är lättare. Åtminstone för Vimmerby Hockey i Allettan.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Conny

Varför har du ingen "gilla" knapp?

2012-12-10 @ 16:29:41
Postat av: #vikmotallettan

Tror dock att vi är ett par stycken som gläds över att vik (förmodligen) missar allettan, även om dessa matcher hade dragit mycket folk.

2012-12-10 @ 17:40:03
Postat av: Göran Strid

"Små marginaler hela tiden och visst kunde poängskörden ha varit betydligt högre med lite mer tur och skärpa" skrivs det på bloggen. Helt rätt, men det gäller väl alla lag och inte bara Vimmerby? Hursomhelst grattis till en välförtjänt alletteplats! Fråga Västervik, som under säsongen anser sig vara bättre än Skövde och det är de säkert, men poängen säger möjligen något annat. I möten mellan de sex bästa lagen så har Västervik tagit 12 poäng. Skövde 22 (Vimmerby 21). Skövde har dessutom vunnit tre raka mot Västervik. Tur för Skövde och oflyt för Västervik givetvis. Det är därför troligt att inte heller Västervik haft marginalerna med sig, som de andra lagen haft, utom Vimmerby då förstås, som inte heller haft marginalerna med sig. Attans också att inte hockeyspelet kan göra lagen från nordöstra Småland lite rättvisa!

2012-12-10 @ 17:58:24
Postat av: stefan

Göran det som skrivs i bloggen är att med lite mer medstudds så hade vh haft några fler pinnar och hade varit klara lite tidigare!
Det hade vh förra sessen och då var då och nu är nu jag säger grattis till sik till ae platsen dem har gjort sig förtjänt av den det visar tabellen!

2012-12-10 @ 18:24:56
Postat av: Tranås- Lasse

Göran Strid, när du nämner poängen lagen tagit av varandra så glömmer du det orättvisa i att lagen möts tre gånger. Tranås har t.ex. mött såväl Skövde, Vimmerby som Mariestad två gånger av tre gånger på bortais. Samtliga bortamatcher har man förlorat och samtliga hemmamatcher har man vunnit. Hur det är mellan övriga lags hemma- resp. bortamöten har jag dock inte koll på.

2012-12-10 @ 18:57:21
Postat av: RCA

Ja, det är faktiskt en gåta att Skövde lyckats ta sig till Allettan. Den där putslustiga marginalgymnastiken som Skövdes störste supporter ägnar sig åt sprider inte precis något ljus över miraklet heller. Stryklag i Allettan kan man anta. Och det dröjer väl inte så länge innan ekonomin rasar samman igen så att vi slipper såväl laget som Göran Strids tramsigheter och Fredrik Ljunggrens korkade kommentarer.

2012-12-10 @ 19:37:49
Postat av: Vikare

Göran, Göran: Att du bara orkar var så gnällig och fukserad på negativa saker. Nu skrevs det ju om Vimmerby i den här texten och inte om Skövde. Och det skrevs att "kunde ha varit". Men att det alltid är mest synd om er har vi ju lärt oss av dig tidigare. Så det behöver ju ingen skriva i och för sig.

2012-12-10 @ 19:49:27
Postat av: Göran Strid

Tranås-Lasse, du har helt klart en poäng där! Tranås har gjort det bra och det har jag skrivit om tidigare!

RCA och Vikare, att jag skrev mitt inlägg med alldeles tydlig ironi förbigick er, min tramsighet till trots. Inte ett dugg synd om Skövde förresten, var har jag påstått det?

RCA en gång till, du gillar inte Skövde, inte heller mig och inte heller Fredrik Ljunggren. Det har framgått alldeles tydligt. Min kommentar till det blir, att jag för min del, har inget mot dig som person, för jag känner inte dig. Möjligen kan jag ha synpunkter på ditt kategoriska och nedsättande tyckande. Självmarkerande liksom.

2012-12-10 @ 20:29:14
Postat av: TJ

Göran Strid sprider sin säd på alla forum och leker med orden och försöker verka viktig. Göran Strid verkar även tro att bara för man vinner matchen så har man varit den bästa lagen på isen. Domarinsats, ineffektivitet hos motståndarna eller målvaktmisstag i motsatta laget kan aldrig ha skett mot SIK. Att vara konstant parkerat i egen zon i större delen av första och absolut i sista borta mot Västervik är helt naturligt för det bättre laget på isen. Alla bättre lag spelar så. Visst Göran? Helvete så dålig koll du har. Att ta nån på allvar krävs att man i allafall kan vara objektiv i minst 5% av sina inlägg. Du är en katastrof Strid. En gammal grå veta bättre typ som slaktar hockey med dålig koll.

2012-12-10 @ 23:11:35
Postat av: RCA

> Göran Strid

Tramsighet och ironi är inte samma sak. Du är inte ironisk, bara tramsig. Vad beträffar personkännedomen begränsar den sig givetvis till de kommenterade inläggen. Jag har inte värderat vare sig dig eller Ljunggren som personer, som du felaktigt påstår. Om du läser lite noggrannare ser du att det är dina INLÄGG och tränarens KOMMENTARER jag har haft synpunkter på. I den mån dessa sedan är representativa för er som personer så är det ju förstås möjligt att dra vissa slutsatser utifrån det.

Kategorisk och nedsättande? Blir det bättre om man lindar in allt man säger i ett falskt och tillgjort sympatiskt tonfall? Nej, du är en pajas, Strid, en pajas med för få intressen här i livet.

2012-12-11 @ 08:43:36
Postat av: roffe

Ser gärna att vik följer vh till alletten,men då måste nog Georgsson och Hedblad börja producera poäng även mot topplagen.får känslan att det är dåligt med den varan även iår. forza vh

2012-12-11 @ 11:17:09
Postat av: SIK-supporter

Tycker nog summan av kardemumman rent spelmässigt att Tranås är det bästa laget av de tre runt strecket. Men lite tunna när de blir satta under press i egen zon. Intressant att se hur det går för Mariestad när de måste fram och prestera och inte kan försvara sig till Allettan, nog för att de har en poäng när matchen startar.

Angående kategorisering av folk beroende på vad de säger. Det är väl så man gör om man inte har förstånd till mer, men att träffa någon och få det bekräftat brukar åtminstone för mig vara huvudregel för att bedöma hur någon är. Det skrivna ordet är inte hur folk pratar alla gånger, då det saknas betoningar och kroppsspråk. Tror man som bloggkommentator, forumhängare eller aftonbladetskommentatorsfältsonanerare att det inte har någon betydelse har Sverige verkligen inte mycket att se fram emot de kommande åren sett till social kompetens.

2012-12-11 @ 12:21:08
Postat av: RCA

> SIK-supporter
Ännu mörkare ter sig framtiden när man ser hur det står till med läskunnigheten i Skövde. Inlägget var kanske för svårt för dig? Vi kanske måste träffas och gestikulera oss fram till lite social kompetens? Och du kan väl inte ha åsikt om någons förstånd om du inte har träffat honom (enligt dig själv då)?

> roffe
Det ligger något i vad du säger. Georgsson och Hedblad är utmärkta spelare, men har haft svårt att producera mot bättre motstånd. Synd det. Att VIK antagligen missar AE är dock ingen katastrof eller överraskning. Laget känns lite för ihåligt i dagsläget. Kanske kan det rättas till till nästa säsong...

2012-12-12 @ 08:01:19
Postat av: SIK-supporter

RCA>>Ja, det var för svårt för mig, men du fortsätter precis i samma hjulspår. Det kanske finns fler du kan hoppa på om du letar lite.

2012-12-12 @ 09:50:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0