Tack Eric, tomrummet blir inte lätt att fylla!

Det var väl inte direkt oväntat, men inte mindre trist för det. I går tillkännagav VH-ikonen, Eric Johansson, att han lägger skridskorna på hyllan. Motivationen för att träna ifatt efter en tung säsongsinledning finns helt enkelt inte. Som ni vet har ju Eric slutat förr (tror det här är tredje gången), men nu känns det som att det är för gott. Kommer att återkomma i ämnet, men så länge: Tack Eric för alla fantastiska insatser i Vimmerby Hockey genom åren. Du lämar ett stort tomrum efter dig, som sannerligen inte blir lätt att fylla.
 
Har fått frågor om Simon Mitmans vara eller icke vara i Västervik, men jag vet inte mer om det än vad som står att läsa i Vimmerby Tidning i dag.
"Jag bestämmer mig de närmaste dagarna. Först ska jag prata med min familj och med agenten", säger Mitman på väg hem till Stockholm.
Vad gäller den andra VIK-värvningen från Borås, Sebastian Owuya, så är läget liknande. Han kommer förmodligen bestämma sig senare under veckan. Till VT säger han dock att "Det ska mycket till för att jag ska lämna Västervik". Positiva nyheter där.
 

Den ekonomiska krisen i Tingsryd tar nya former. Efter att kommunen ännu inte har beslutat i frågan om borgenslånet, tar TAIF nu till minst sagt tveksamma metoder för att undvika likviditetskrasch och konkurshot. I ett brev till föreningens medlemmar tigger man om 1,4 miljoner.
De medlemmar som har frikort eller av annan anledning har fri entré, ombeds betala entré de kommande elva matcherna. Dessutom ber man de medlemmar som redan har köpt årskort om samma sak.

Om medlemmarna på så sätt fixar fram de 1,4 miljonerna så går också styrelsemedlemmarna med på att borga för ett lån på en miljon.

Ursäkta, men det här känns både bakvänt och uppochner. Medlemmarna ska alltså betala 1,4 miljoner för något som de redan har betalat för en gång. Som motprestation erbjuder styrelsen, som har lyckats skjuta föreningen i sank och redan har gjort av med medlemmarnas pengar på bara några månader, att skriva på borgenspapper på ett lån på en miljon.

Det är tur att fansens känsla för klubben är unik i Tingsryd, annars hade nog ett andra Dackeuppror varit i antågande.

 

Ett annat avhopp, eller åtminstone en timeout på obestämd tid, gör de eminenta hockeybloggarna Stålnacke och Danielsson på NSD. Tråkigt även det...

 

Kommer Vimmerby Hockey plocka in någon ny spelare efter Eric Johanssons avhopp? Nja, sportchef Jaensson är inte helt tydlig i sina svar i dagens lokaltidning.
"Dyker rätt spelare upp är vi intresserade. Jag får mycket samtal om spelare som vill hit, men det måste vara rätt sorts spelare för att passa in hos oss. Vi känner väl inget större behov, men håller alla dörrar öppna", säger han bland annat.
En klassisk helgardering, med andra ord.

 

Bloggen dragskott.nu fortsätter att ranka lagen i den södra Allettan. I dag tippas plats nummer sju. Du hittar det här.

 

.


Kommentarer
Postat av: Thomas

Hoppas på nåt sätt dom knyter åt sig Eric resten av sessen även att han inte kommer spela. Bland dom viktigaste killarna att ha i omkl-rummet och absolut nu när det börjar dra ihops sig när rutin kommer att behövas.. Kan ju alltid skura duschen eller nåt :)

2012-12-19 @ 15:33:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0