Nu är det division 2 som gäller

På söndag är säsongen slut för Vimmerby men då är det ju oerhört skoj att ha en massa rafflande kval att se fram emot för andra lag. I kväll inleds det superintressanta playoffspelet för de hägrande och hett eftertraktade division 1-platserna. Och vi riktar självklart våra mest intresserade blickar mot Motala, där Real Västervik tar sig an hemmalaget. Bäst av tre matcher är det som gäller. Motala i kväll, Västervik på lördag och en eventuellt avgörande match i Västervik på söndag.

Motala AIF har haft en mardrömssäsong med två ordförande som har hoppat av/tvingats bort, spelare som har lämnat och en ekonomi som är ett par våningar under källarplan. Ja, faktum är att ishockeysektionen var nära att gå i ”putten”, men då klev moderföreningen in och räddade skutan. Som om inte det var nog så sparkades tränare Sergei Fokin då mindre än tio omgångar var spelade av serien.

Men… och då menar jag MEN, det finns hockeymässiga kvaliteter i Motala, som megafavoriten Västervik inte får underskatta. Och jag har väldigt svårt att förstå tränare Mattias Karlins resonemang om att det inte spelar någon roll att komma etta, tvåa eller trea i serien.

Klart som fan att det gör och kvalificerat skitsnack! Jag tror att det där är ren maskhållning, för jag kan lova att det inte var något av topplagen i B-serien, Tyringe, Västervik eller Värnamo, som egentligen villa möta Motala. Skara (6:a) och Alingsås (8:a) är bölklag (som Spaak hade sagt) som i grunden är klasser sämre än MAIF, som i sina bästa stunder matchar vilket division 2-lag som helst.

Kan heller inte heller fatta varför Karlin, två dagar innan den första kvalmatchen, bjussar på följande tändvätska i Vimmerby Tidning: ”Serieupplägget är inte bra. Det är tråkigt, där åtta av elva lag går till playoff. Det måste ses över. Det räcker att fyra lag går vidare. Då blir det mer glöd och det är lättare att hålla spelarna motiverade. Nu är det som en lång transportsträcka och inte alls utvecklande”.

Självklart håller jag med om vad han säger och förstår också vad han menar. Men samtidigt kan det ju också uppfattas som att ”ni i Motala är ett andra sortens skitlag med idel halvfigurer, som ju inte kommer ha en chans mot oss”. Achtung!

Nåväl. I kväll och under resten av kvalet håller jag tummarna för VIK, så att de vitnar (tummarna alltså). Det vore så sjukt kul med svinheta derbyn i ettan nästa säsong.

Men som sagt. Underskatta inte Motala. Bortsett från en dipp nu i slutet av säsongen (förmodligen på grund av att de redan var klara för playoff och att de har haft en ganska tuff säsong och gjort en vass klättring i tabellen), så radade laget upp segrar dessförinnan. MAIF gjorde också näst flest mål i södra A. Bara seriesuveränen Varberg var värre.

Varningsflagg är härmed hissad. Men det bör ändå bli 2-0 till Västervik – bara man håller fokus i 120 minuter.

Jag tror att B-serien i år, precis som i fjol, är flera resor bättre än vad A-serien är. Så här tippar jag matchserierna:

Alingsås-Tyringe
Måste bli 2-0 i matcher till Tyringe. Dunderskräll om det blir något annat. Bara Tyringes inställning som kan fälla dem.

Boro/Vetlanda-Hanhals/Kings
Det här vinner Boro. Är alltid bra i kval – förutom när det drar ihop sig och man ska räkna målskillnad. Önskar dock att sympatiske målisen i Hanhals (ex VH), Marcus Jönsson, agerar vägg och drar längsta strået. Men jag tror det inte. 2-1 till Boro.

Alvesta-Ulricehamn
Ulricehamn har tuffat på riktigt bra i A-serien och slutade tvåa. Alvesta en besvikelse i B men bättre än vad man har visat. 2-1 till Ulricehamn, men det kan bli jämt.

Dalen-Varberg
Varberg helt överlägset i A-serien med 25 segrar på 30 matcher. Dalen är alldeles för ihåligt. Solklara 2-0 till gubbsen från västkusten. Hur stora blir siffrorna? Stora!

Skara-Värnamo
Solklara 2-0 till Värnamo, som är B-seriens mest positiva överraskningslag! Skara oorganiserat som få och här kan det bli myyyyycket mål. Framför allt för Värnamo.

Nässjö-Nittorp
Hur dissat Nittorp än är inför en säsong, så är de alltid här. Topplag i B och nästan lika stabilt som vanligt. Det här blir svårt för Nässjö. Krävs att en av traktens vassaste spelare, Sebastian Bergqvist, bär NHC på sina axlar om man ska ta det här. Vi kör på 2-1 till Nittorp. Dagens match (nyckelmatch) kan du förresten se live här - helt gratis!

Bäcken-Limhamn
Matchen spelades i går och slutade med ett ganska väntat resultat, 1-4. Självklart blir det 2-0 till kapabla Limhamn i den här matchserien.


Kommentarer
Postat av: Bobby

Att kalla Sebastian Bergqvist för "en av traktens vassaste spelare" är väl lite att ta i va?

2012-02-17 @ 07:51:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0