Östersund IK:s polisanmälan drogs tillbaka

Det var väl egentligen bara en tidsfråga innan pressen skulle bli för stor. I dag drog Östersunds IK tillbaka sin polisanmälan mot Brunflo IK (se blogginlägg här nedan för bakgrund).

ÖIK:s ordförande, Mikael Lundmark, skriver i eftermiddag följande i ett pressmeddelande:
"Johan Jönssons officiella ursäkt accepteras av samtliga berörda och vi ser därför ingen anledning att detta fortsatt behöver utredas av myndigheterna. Det är starkt att officiellt erkänna sina misstag och be om ursäkt för dem. Det hedrar Johan och vi lägger nu detta bakom oss och går vidare med fokus på ishockey."

Det här gör bara Östersund IK:s intiala agerande, med polisanmälan, ännu mer obegriplig. För, ursäkta! Men var det inte Brunflo IK som ni polisanmälde? Det var väl inte Johan personligen?

1) Om det bara var en ursäkt från Johan Jönsson, som ni ville ha. Hade det då inte varit enklare och mer renhårigt att bara ringa upp honom och diskutera saken som vuxna människor? Jag är övertygad om att han redan då hade bett om ursäkt till de som eventuellt tog illa upp. Han hade säkert gjort det offentligt också om så önskats, eftersom det verkar ha lagts stor vikt vid att det skulle ske just på detta sätt.

2) Det var Brunflo IK som polisanmäldes, då de från sin hemsida hade länkat till Jönssons film. Men polisanmälan dras tillbaka sedan Johan Jönsson har bett om ursäkt. Hur hänger det ihop? Att det ska vara så förbannat svårt för ÖIK-ledningen att erkänna att man från allra första början har gjort nåt riktigt korkat, som man dessutom har fått massor med skit för. Kritiken i ordförande Lundmarks uttalande var enkom riktat mot Brunflo IK som klubb. Den löd bland annat: ”Hur kan man totalt sakna omdöme och låta någon publicera en sådan här sak på sin hemsida? …som helhet är det ett så pass grovt övertramp mot allt vad moral, etik och värdegrunder inom idrotten heter att man bara måste agera”.

3) Det tog tre dagar av eftertanke för Östersunds IK och Mikael Lundmark att komma på att hans polisanmälan kanske inte var det smartaste som han gjort i sitt liv. Tre dagar. Och ändå kunde han inte krångla sig ur det på ett mer renhårigt och korrekt sätt än detta?

Att det ska vara så vansinnigt svårt att klämma ur sig "Förlåt, jag gjorde något överilat och väldigt fel. Kan vi glömma det här och gå vidare?"

Nä, här luktar det så starkt av förtäckt Kungspudel att landets alla pälsallergiker riskerar svåra anfall. Läge för en pressekreterare eller en PR-coach?

Men man får väl ändå vara glad för att ÖIK tog sitt förnuft till fånga. Oavsett sättet det gick till på.


.


Kommentarer
Postat av: Jens

Det är skönt att se att man tar Johans parti. För det här var något av det sjukaste jag någonsin har upplevt.

2012-02-07 @ 22:28:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0