Tränare Spaak ser redan fram emot nästa säsong

Idag gjorde sportchef Fredric Jaensson klart med tränare Anders Spaak för ytterligare en säsong. Från div 2 till topplag i ettan på två säsonger är snabbt marscherat, men målet är inte att stanna där. Jag pratade med Anders i eftermiddags och sammanfattningsvis sa han så här:

”Spelarna har gjort ett fantastiskt bra jobb och visat att vi duger till på den här nivån – trots att vi har haft många tvivlare. Vi hade lite problem i början av Allettan, det kändes som att vi inte var riktigt mogna för den uppgiften. Men det tog inte många omgångar innan vi var inne i det och varenda spelare höjde sig och drog lärdom av varje match man spelade.

Att få spela Allettan var en enormt viktig läropeng för oss inför framtiden. Många blir fartblinda när det går bra och tycker att vi ska vinna varje match, men man måste komma ihåg att det här är till 90 % det lag som spelade division 2 förra säsongen. Var sak har sin tid och jag tycker att vi växte in i Allettan på ett fantastiskt sätt. Dippen som vi hade när vi blev klara för Allettan är lättbegriplig och till 100 % en psykologisk reaktion.

Det var skönt att göra klart så här tidigt inför nästa säsong. Då vet man vad det är som gäller. Jag trivs jättebra i staden och med laget och jag hoppas att vi nu kan ta ytterligare ett steg. Precis som i många andra klubbar, så går det sportsliga snabbare framåt än det organisatoriska. Mina förväntningar inför kommande säsong är att hela klubben tar ett rejält kliv, att samtliga delar i organisationen gör ett lyft. Vi har mycket att jobba på, inte minst arrangemangen runt matcherna. Dessutom har klubben gjort klart att man kommer att satsa hårt på en ännu starkare trupp. Det är klart att sådant stimulerar.

Men om man ska se på det som händer runt laget, så måste förutsättningarna för bättre träningar och förberedelser ses över. Idealiskt vore om vi kunde lösa så att vi får möjlighet att dagträna åtminstone en gång i veckan. Att få en bra mix av träning, vila, matcher och framför allt fritid utanför hockeyn för killarna, är prioritet ett. Den här säsongen har det varit jävligt tufft för många, inte minst för de som reser, som gör ett enormt jobb för klubben. Därför ska vi också se över om det går att göra ett träningsupplägg med ännu mer enskild träning på hemorten under försäsongen. Det enskilt viktigaste är att vi skapar bättre träningsförutsättningar för killarna och även möjligheter till bättre kvalitet på träningarna över hela säsongen.

Med framgångarna som vi har haft i år, växer också förväntningarna. Det är fullt begripligt, men samtidigt måste det ske inom rimlighetens gränser. Det gäller att alla – såväl, vi i laget, organisationen och supportrar är sansade och inte skenar iväg. För ett år sedan var det främmande för oss att möta lag som Tranås och Mjölby. Helt plötsligt har vi krav på oss att slå Vita Hästen och Karlskrona, annars blir folk besvikna. Vi har inga miljoner i spelarbudget, utan vi måste slåss med andra vapen - och det ska vi också göra. Men det ska ske i en sansad hastighet. Vi ska skynda långsamt.

Det är några andra lag som har hört av sig och erbjudit mig kontrakt. Men när jag och Fredirc Jaensson började konkretisera oss, så var det egentligen inte så mycket att tveka på. Jag är nöjd med dealen, trivs jättebra och ser en enorm potential i det här gänget. När jag också fick klubbens ambitioner klart för mig så fanns det sammantaget verkligen ingen anledning att hoppa på något annat uppdrag.

Härnäst väntar nu några veckors lätt träning – två pass i veckan. Sedan tar vi ledigt några veckor, innan det är dags att dra igång så smått igen. Träningsupplägget kommande säsong beror till stor del på hur truppen kommer att se ut. Hur som helst är det skönt att veta vad som väntar – både för min egen del och för klubbens del. Jag ser verkligen fram emot det och tror att det här kan bli riktigt bra - trots att det är det svåra andra året som väntar.”


.


Kommentarer
Postat av: Anton

Skulle du inte kunna skriva för varje spelare som spelat hur deras kontrakt ser ut, dvs om de går ut elr hur långt de är?

Och kanske en liten kommentar :)

2012-02-20 @ 20:59:24
Postat av: Jörgen

All den infon hittar du på www.eliteprospects.com Här har du direktlänken till Vimmerbys sida där: http://www.eliteprospects.com/team.php?team=498 Efter varje spelare står hur långt kontrakt de har. Bara Eric J som är kontrakterad över nästa säsong oxå.

2012-02-20 @ 21:12:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0