Nu måste något göras åt div 2-serierna!

Div 2 Södra B-Div 2 Södra A 79-39 i mål efter de två första matcherna i play off 1. Ja, den södra södraserien visade sig vara ungefär så överlägsen som många på förhand trodde. Trots det var det "bara" fyra lag från Södra B som i dag blev klara för vidare play off. Men Tyringe, Västervik, Boro och Limhamn gjorde det desto klarare. Sammanlagt 38-9 i målskillnad mot sina motståndare. Visserligen inte oväntat att Varberg och Nittorp från A slog svaga Dalen och Nässjö från B med 2-0 i matcher.

Avgörande match väntar i morgon mellan Ulricehamn-Alvesta och Värnamo-Skara. Vad Värnamo pysslade med i eftermiddags, har jag dock ingen aning om? Laget utklassade Skara borta med 8-0 i förrgår. I dag hade man en betongsäker ledning med 3-0 halvvägs in i matchen och kanslisten hade väl redan börjat boka bussar för bortaresorna till nästa play off-omgång. Men laget lyckades med konststycket att släppa in tre mål - två av dem under se sista två minuterna (kvitteringspucken med bara 32 sekunder kvar). Skara vann sedan på straffar. Dock kanske bra för klubbekonomin att få ännu en hemmamatch?

Jag vet att Stig Andersson och de övriga seriemakarna i Region Syd under flera säsonger har gnuggat sina huvuden skalliga för att försöka råda bot på det faktum att det nästan är löjligt stor skillnad mellan de båda södra division 2-serierna. Och nu måste något verkligen göras. Jag skulle tro att det kanske är två eller max tre lag från A som inte skulle riskera att dansa på nedflyttningsrepet i B-serien. Kanske läge för EN söderserie? För allas bästa! För håll med om att ovastående statistik samt det faktum att suveräna seriesegraren i A, Varberg, vinner två knallhårda matcher mot mediokra åttan i B, HC Dalen (avgörande i slutminuterna i båda matcherna), är ett rejält fattigdomsbevis för A-serien och inte verkar utvecklande för någon.

Förvånas också över publiksiffrorna. 548 i Västervik, 433 i Ulricehamn, 423 i Värnamo. Så, och sämre, såg det ut i hallarna i det första kvalsteget till division 1. Bara Tyringe som kommer undan med hedern i behåll med sina 1043 personer på läktarna.


Resultaten:

Tyringe-Alingsås 2-0 i matcher
Idag: 8-0 (sammanlagt 11-2)

Västervik-Motala 2-0 i matcher
Idag: 6-1 (sammanlagt 11-2)

Hanhals/King-Boro/Vetlanda 0-2 i matcher
Idag: 0-2 (sammanlagt 2-7)

Limhamn-Bäcken 2-0 i matcher
Idag: 5-2 (sammanlagt 9-3)

Värnamo-Skara 1-1 i matcher
Idag: 3-4 e. str. (sammanlagt 11-4)

Ulricehamn-Alvesta 1-1 i matcher
Idag: 4-3 (sammanlagt 4-8)

Varberg-Dalen 2-0 i matcher
4-3 (sammanlagt 8-5)

Nittorp-Nässjö 2-0 i matcher
6-3 (sammanlagt 12-6)

Tyringe-Alingsås 2-0 i matcher
8-0 (sammanlagt 11-2)

Kommentarer
Postat av: Norrköping

Varför inte göra om seriesystemet ända från division 1. Mitt förslag är att man har 28 lag i division 1, två serier med 14 lag i varje, fyra matcher mot vardera lag och de åtta första playoff-spelar mot den andra serien. Sedan får varje region ha en division 2 serie, hur man sedan löser division 3-4-5 är upp till var region. Då kommer vi få en bättre struktur, division 2 kommer få bättre lag och intresset kommer bli större.

2012-02-19 @ 11:09:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0