Beundransvärt att Skövdespelarna ens orkar...

Så kom den då äntligen, den första trepoängaren i Allettan. 4-0 mot Skövde var siffror i rejäl underkant. Det kunde lika gärna ha blivit det dubbla. Skövde hade en (1) målchans värd namnet på hela matchen, då en fladderpuck strök ribbans överkant i mitten av den tredje perioden. Utöver det, så var det nada! Verkligen ingenting! Vimmerbys försvarsspel var kompakt och visst hade Skövde en del puck i andra perioden och la precis allting mot mål i den tredje, men riktigt nära var det aldrig.

Dock går det inte klandra SIK-spelarna för den slätstrukna insatsen. Med tanke på gårdagens besked om klubbens rekonstruktion, är det beundransvärt att spelarna ens orkar mobilsera krafter till att åka buss 40 mil en onsdag. Dessutom var Vimmerby bra i kväll och tillät inte gästerna att skapa något av värde.

Kan bara konstatera att vi inte direkt har haft tur med Karlsson-domarna (Robin och Christoffer) i de båda senaste matcherna. I kväll var det sannerligen inte Robin Karlssons bästa dag. Ofta långt från situationerna, ofta felvänd och ofta plågsamt inkonsekvent. Resultatet blev frustration från spelarna i båda lagen. Men, men … självklart ska domare också tillåtas göra sämre matcher och det var tur att det ändå inte på något sätt blev matchavgörande. Däremot begriper jag inte hur tre domare kan missa att Emil Georgssons 3-0-mål (eller rättare sagt, det som skulle ha inneburit 3-0) tar inne i målets bakre stag (inte i ribban) och går ut.

Många bra insatser i Vimmerby. Skönt att se Calle Brattenberger lika tät som ett par extrafodrade galonbyxor. Jesper Ohlsson och Emil Wahlberg var grymma. Simon Casselstrand har också trampat igång på allvar och var riktigt bra.

Skövde då? Peter Andersson räddade laget från en större förlust och visade vilken klassmålis han faktiskt är. Jag är också riktigt förtjust i Tranåsbördige backen Jonatan Bremer. Rejäl i allt han gör. En riktigt bra back på den här nivån.

Sex poäng från play off-plats. Och 24 poäng kvar att spela om. Hoppet är det sista som överger en…

Arboga vann toppmötet i Fortsättningsserien E mot Kumla med 2-1 och säkrade därmed med all sannolikhet seriesegern. Arboga kommer självklart inte tappa den sjupoängsledning, som man nu har.

Desto jämnare i Fortsättningsserien F, där nu bara två pinnar skiljer mellan Mörrum och Nybro.

134 097 688 kronor i Lottovinst till Vimmerby (Storebro) i kväll. Insatsen: 60 kronor. Grattis! Schysst utväxling på de pengarna! För att sätta det sjukt stora beloppet i någon form av perspektiv, så innebär det att om alla samhällets 970 invånare skulle dela på summan, skulle de få sisådär 138 245 kronor var.

Vågat dock att lira Lotto utan att ha spelkort. Håll i kvittot för bövelen!

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0