Höglund och Eriksson i division 1 känns som slöseri

Sett över 60 minuter en rättvis seger för Vita Hästen. Laget är bättre än alla andra Allettan-lag på i stort sett samtliga punkter. Möjligtvis målvaktssidan undantagen. Första tio minuterna av matchen och sista perioden dock riktigt bra av Vimmerby.

Men att Vimmerby Hockey spelar ut de flesta lag under matchens första tio minuter, börjar vi vänja oss vid nu. Nästa säsong har dessa tio bytts mot 60.

Dråplig situation när en Vita Hästen-spelare med full fart brakar rakt in i 100 kilo stillastående Alexander Andersson. Hästen-killen faller som en fura och Alex åker på utvisning för interference. Förstår att Alex ballade ur och snackade (skrek) till sig matchstraff. Inte minst med tanke på den checking from behind in i sargen, som han åkte på i andra perioden, som kunde ha gått riktigt illa men inte resulterade i någonting.  Nä, domare Lindh och reslige Andersson tog nog knappast en öl ihop efter matchen. Det var nämligen fler situationer dem emellan än bara dessa två.

Spelmässigt har vi stundtals definitivt Allettan-kostymen på oss, men fortfarande är det emellanåt lite för ”blött” (som Spaak hade sagt). Man måste vara mer inne i skiten framför båda målen på den här nivån och man måste framför allt ta mer avslut. Å andra sidan är varje match lite av en utbildning för det här unga och talangfulla laget.

Dråplig situation nummer 2, när stundtals stapplige Hästen-backen, Joakim Petersson, under 20 sekunder checkades vildsint av Björn Jonasson. När Jonasson åkte och bytte, hoppade Petrus Olivestam in och tog över jagandet. Precis de två killarna som man vill ha i arselet under en halv minut. Petersson tog sig knappt till båset efter det bytet.

Ingen vidare debut för Shawn Snider (som bildade tredjekedja i Nyköping med Erik Planeby och Johannes Tornberg) i dag förresten. Seriefinalen mellan Wings Arlanda och Nyköping slutade 3-1 inför 307 personer i Pinbackshallen.

Får förresten mängder med frågor om just Shawn Snider. Anledningen till att jag inte har varit mer uttömmande om orsaken till hans flytt, är helt enkelt att jag inte vet mer än någon annan och att det helt enkelt inte finns någon annan anledning än vad som tillkännagavs i Vimmerby Tidning och på hemsidan i dag. Nyköping ställde en förfrågan till Vimmerby om Shawn, som Vimmerby accepterade och som Shawn också ställde sig positiv till (han ville gärna öka chanserna att förlänga säsongen). Dessutom handlade det om en bra affär, rent ekonomiskt, för VH + att ledningen ansåg att vi rent sportsligt klarar oss bra i alla fall. Så nej, det finns ingens schism eller några andra konstigheter bakom övergången.

Vita Hästen skapade en hel del i dag, så fyra mål är inte på något sätt missvisande. Men målen de fick göra känns så där typiska för ett lag med flyt (vilket ju självklart är något man förtjänar, inte något man får). Två returer där Hästenspelare får pucken på bladet helt soprena framför målet och nästan hinner ta en fikapaus och ändå kunna raka in returen i öppet mål, ett stolpe in och en hög fladderpuck som tar en Vimmerby-back i bröstet och styrs ursnyggt och otagbart in bakom Bratten.

Lite darrig vid Hästens andra mål, annars var VH-keepern Calle Brattenberger riktigt bra. Petrus Olivestam, Jesper Ohlsson, Jim Nordh, Emil Georgsson och Björn Jonasson - fem karaktärer med stort hjärta och stort kunnande – tillhörde de bättre VH-spelarna i kväll. VH Ultras dock bäst, som vanligt...

Att spelare som Henrik Höglund, Marcus Eriksson, Mike Beck, Mikael Alba och Erkgärdsarna spelar i divison 1 känns ganska ondöigt. Ja, lite som slöseri med kapacitet. Å andra sidan tror jag inte att de gör det nästa säsong. För då blir det nog Allsvenskan – förmodligen med Vita Hästen.

Kul att sitta vaken till halv tre bara för att hämta 17-årige sonen och hans kompisar på Metropol i Hultsfred. Hardcoregänget från Trosa, Adept, lirar just nu och är (enligt sms-rapporterna) helt ok.

Tänkte skriva något mer om domare Ulrik Lindh, men jag förmår inte att skriva ner domarinsatsen för tredje matchen i rad. Om jag säger så här, rent generellt, istället: I division 2 förra året klagades det en hel del på "de randiga" och vi var många som innerligt såg fram emot att även domarstandarden skulle höjas minst en nivå till den här säsongen. Jo, tjena...!

.


Kommentarer
Postat av: Berg

Från min vinkel har jag svårt att se ett klarare matchstraff än det Hästen-spelaren borde fått för tacklingen på Alexander i ryggen mot sargen. Han körde 110km/h från rödlinjen och ner till förlängda mållinjen - pang. Checking from Behind/To the head, bara att välja.

2012-01-28 @ 13:35:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0