Orrstens övergång mest överraskande under Dagen D

Nu när transferfönstret har stängt, så kan vi börja summera (även om några övergångar säkert inte offentliggörs förrän i morgon).
Måste säga att det har varit förvånansvärt lugnt. Det finns väl två värvningar som sticker ut. Dels att division 2-laget Västervik valde att plocka in Jason Beckett, men framför allt att superanfallaren, 34-årige rightskytten Fredrik Orrsten, valde att lämna Arboga för allsvenska Bofors. Ja, det i sig kanske inte är så konstigt men jag tycker att det är oväntat. Inte minst med tanke på att Orrsten sågs som en långsiktig stöttepelare, då han landade i Arboga inför den här säsongen för att få lugn och ro i samband med sjukdom i familjen.

Ännu märkligare är det hur IFK Arboga, som har (någon form av) kontrakt med Orrsten, har valt att accepterat den här grejen. Här hägrar play off till Allsvenskan efter lite förkval. Och då låter serieledarna lagets offensiva och rutinerade ryggrad dra. Vad säger fansen?

Bärgslagsbladet/Arboga Tidning
har en artikel om Orrstens beslut att krita på papperen för en tvåmånaders utlåning till Bofors. Och efter att ha läst den blir man ännu mer brydd. Här förklaras verkligen att det helt och hållet är Orrstens eget beslut. Han säger själv att han har "velat fram och tillbaka" innan han bestämde sig. Dessutom säger han att han har ett år kvar med Arboga efter den här säsongen men hur det blir efter utlåningen till Bofors "får vi se".

Alltså har Orrsten med största sannolikhet en klausul inskrivet i sitt kontrakt med Arboga att han får riva det (kontraktet) om ett lag högre upp i seriesystemet hör av sig. Jag trodde inte att det fanns klubbansvariga i föreningar, som säger sig satsa långsiktigt, som skrev under den typen av kontrakt längre.

Att Fredrik Orrsten är alldeles för bra för division 1, att det är glädjande att vi får se honom i Allsvenskan och att Bofors värvning är synnerligen smart och välbehövlig, är en helt annan sak.

.

Kommentarer
Postat av: Besviken

Det är väl kika korkat som när Vh väljer att skicka Snider,Snyggt mot folket som betalt egna pengar för han.! Tyckte ni körde över publiken totalt..

2012-02-01 @ 09:13:26
Postat av: Inte Besviken

Tycker det inte ens är i närheten. Tyckte det var ett bra val.

2012-02-01 @ 14:14:15
Postat av: stefan

Tycker också det var helt rätt val av Jansson och övriga i styrelsen men det hade inte skadat med lite info till suportrarna när det hände....

2012-02-01 @ 16:54:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0