Skövde IK i svåra ekonomiska bekymmer

Morgondagens gäster i Vimmerby ishall, Skövde IK, har svåra ekonomiska bekymmer. Med skulder på över två miljoner kronor har problemen blivit för stora och SIK kommer nu att genomgå en företagsrekonstruktion. I ett pressmeddelande, som kom i dag, berättas att man ”har gjort stora kraftansträngningar och arbetat hårt för att rädda klubben, men det ekonomiska läget har snarare försämrats”.
Under måndagseftermiddagen beviljade Skaraborgs tingsrätt klubbens rekonstruktionsansökan. Rekonstruktör är utsedd och det är kallat till ett borgenärssammanträde 30 januari.
Vad gäller det rent sportsliga, så kommer Skövde IK fortsätta som vanligt under rekonstruktionen.

Läs mer på klubbens hemsida.

.


Kommentarer
Postat av: SL

DÅLIG EKONOMI HAR JU HÄLFTEN av klubbarna i ettan o tvåan , säkert flera klubbar som går i KK framöver , hur är det i Gislaved mfl.Att spela i ettan kostar mer än dubbelt så mycket som tvåan.

Skövde är ju inte unika Luleå Rebells , flera kommer.Spelarna har svårt på vissa ställen o få jobb o måste ha lön ? Ta Vimmerby hockey där tre jobbar i Västervik , tack VIK för att de har jobb.

utan dessa jobb hur går det då? först skaffar VIK jobb sedan 14 dagar senare skriver man på för VH .Hur blir det om VIK gör likadant , nästa säsong , då i ettan??

Skövde måste VH ta annars är det något fel o med deras ursla ekonomi , vem skriver på där ingen ?

2012-01-17 @ 16:07:27
Postat av: RW

SL det är 5 st (FEM) som jobbar i Västervik.En del fick jobb strax innan de gick. En del hade VIK skaffat till tidigare.

2012-01-17 @ 17:50:50
Postat av: Berra i skandalklacken ULTRAS

Hörre du SL ditt dreglande mojje! Sluta skriv som om du vore expert. Du är patetisk och förpestar inte bara denna sida utan hela vik också. Förresten Sten du skulle ju flytta ifrån vik förra säsongen när de gick dåligt. Hur blev de med de? Gör oss alla en tjänst nu va!

2012-01-17 @ 20:38:28
Postat av: SL

bästa berra är det inte sant då , tål du inte sanningen , när om jag rör på mig bestämmer jag själv eller hur.Jag använder ett respektabelt språk det gör du knappast.Vad beträffar mjölby så får ni nog möta dom nästa år . Det vär alltid kul o se på dom matcherna . Ni fick ju smisk av dom , det sved nog, ni verkar ju inte vara så nära vänner, vet jag som känner de flesta där.Halva hjärtat i mjölby o halva i VIK. Vad är en mojje ? hittade inte det i ordlistan.Slår ni inte skövde skyll inte mej L*

2012-01-17 @ 23:15:54
Postat av: stefan

Sl:

Om vik hade betalat ut pengarna som dom var skyldiga spelarna hade som nog stannat kvar i vik....

2012-01-18 @ 05:18:26
Postat av: F Larsson

Sl, ditt dumma helvete vad har kvällens match mellan skövde och vimmerby för samband med ekonomi att göra?

2012-01-18 @ 09:23:48
Postat av: Svesse, VIK-supporter

Lägg nert SL, du må vara underhållande att följa, men du skämmer ut VIK med dina skriverier och överdrivna agg mot VH!

2012-01-18 @ 14:18:38
Postat av: S

intressant att fokus läggs på skövdes dåliga ekonomi eftersom ekonomiska bekymmer inte är speciellt unikt vare sig det gäller hockey lr inte...



smart sätt att ta BORT fokus från vimmerbys makabra resultat den senaste tiden. skulle va ironisk om de vann alla hemmamatcher i 1an och kammade noll i allettan, visar ju på vilket grymt lag vimmerby är när det verkligen gäller.. då kan man inte gnälla på att man har div 2 spelare (då de spelar i 1an) eller på att spelare minsann jobbar...

2012-01-18 @ 14:38:20
Postat av: SL

till f-larsson du har så rätt pengarna styr , det ser du väl själv. sen vet jag inte om man är dum för att konstatera detta , hjärta för klubb , det kommer numera i andra hand.En hyllning till alla ideella som håller klubbarna över ytan inkl VH.

2012-01-18 @ 16:06:11
Postat av: F Larsson

Blir svårt att ta 0 poäng i allettan hemma, eftersom vi redan tagit poäng..eller?

2012-01-18 @ 16:19:20
Postat av: Till S

För Vimmerby (som nykomlingar) så är det ju i serien det -verkligen gällde-, dvs. att göra allt de kan för att inte åka ur. Detta har de klarat, vi är garanterade spel i Div 1 nästa säsong. Stort!



Allettan? Det var inte direkt något som VH räknade med inför säsongen - Vi är ju inte Skövde som ska spela i Allsvenskan inom någon säsong direkt...

2012-01-18 @ 16:55:28
Postat av: RRC

SL använder ett "respektabelt språk", så varför klankar ni på honom? ;-) Man skulle också kunna säga att han använder ett lysande skrivspråk - OM man samtidigt antar att han är 5½ år gammal. Det är väl så här det blir om hälten av slagen bultar i Mjölby. Kan undra var den andra hjärnhalvan håller hus?

2012-01-18 @ 17:54:23
Postat av: S

ursäkta min otydlighet, syftade på o fullpoängare.. så när ni tagit er till allettan så är man nöjd och således inte vill ha några mer poäng lr? ja nä det behövs ju inte men de resultaten kan väl knappast komma från att man är nöjda, en mer rimlig förklaring är att vimmerby inte håller måttet mot dessa topplag som man i sin naivitet trodde då man gjort en storslagen grundserie. brattenberger verkar ju inte ha storspelat på sistone.. bytt muren i grundserien mot rena slipsen i allettan.. men det är nog för att han är nöjd för att han spelar i etta nästa sässe?



på tal om skövde så lär de ju inte spela i samma serie som vimmerby om de inte klarar konkurshotet.

2012-01-18 @ 18:22:06
Postat av: SL

till RRC klart man håller även tummarna för mjölby är ju uppvuxen o bott i mjölby fram till 92 , känner ju massaor av deras killar Z o gänget .Bor här nu o stöder givetsvis VIK o AIK nu vet du det.

grattis Mjölby till seger över Tranås och VH mot skövde tippade själv 5-0 ,det blev 4-0.

klarar inte skövde rekonstruktion lär det bli en div ett plats ledig??

2012-01-19 @ 07:57:20
Postat av: Filip

Det är dags att lägga ned Stene, det var dags redan för länge sedan!

Försök inte komma med ordbokssnacket, då du förpestar det svenska språket själv!

2012-01-19 @ 11:34:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0