Det blomstrar i Sveriges Trädgård

De har sått, gödslat, rensat och vårdat med skicklig hand. Och i helgen slog Sveriges Trädgård verkligen ut i full blom.

Det som OIK, KHK och KRIF har gjort är mäktigt. Tre lag från Blekinge i den allsvenska Kvalserien. Självklart måste Kallinge nämnas alldeles extra. I fjol i division 2. Nu med ett par tår i Allsvenskan. Många är det som inte riktigt har tagit Patrik Klüft och hans kunskaper på allvar. Men det här snackar man inte bort. Och vilken pungspark på alla belackare.

Undrar förövrigt hur man känner sig i Kristianstad? Laget promenerade igenom division 1 F och var 11, 15 och 16 poäng före ovanstående tre lag. Om KIK (som sedan slutade sjua i Allettan) skulle man kunna säga, bäst när gäller som minst. Om de tre andra, precis tvärtom.

Tesen om att det verkligen inte är någon fördel att vinna Allettan, visade sig stämma. Inte något av de lag som vann Allettorna och därmed gick direkt vidare till Playoff 3 (= inga tävlingsmatcher på ett par veckor) lyckades ta sig vidare till Kvalserien.

Vilka kvalfester det vankas i Blekinge! Sjukt avundsjuk! Vet i tusan om jag inte ska planera in en Blekinge-turné när man får se lottningen av Kvalserien.

Vad ska man tro om detta då? Sundsvall, Borås, Karlskrona, Olofström, Kallinge och Asplöven. Helt omöjligt att tippa. Men kul ska det bli.

Undrar om diskussionen om vilken serie som har de bästa division 1-lagen tog slut i dag?

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0