KHK i förarsätet - VIK bommade guldläget

Fyra av tio omgångar är spelade av Kvalserien. Efter kvällens derbyseger mot Kallinge-Ronneby har Karlskrona skaffat sig ett guldläge att knipa en av de två allsvenska platserna.

5-2 mot Kallinge verkar vara klara siffror. Men när drygt två minuter återstod av matchen var KHK:s ledning fortfarande bara 3-2. Då gjorde Nybroförvärvet Andreas Elofsson 4-2 och i sista minuten hängde Christian Magnusson in 5-2 inför 3400 galna hemmafans. Tajt men väldigt rättvist!
I och med segern ryckte Karlskrona i toppen av Kvalserien till Allsvenskan

VH-fostrade Jakob Karlsson reducerade till 2-1 i Olofströms bortamatch mot Asplöven i Haparanda. Trots kraftigt övertag i skottstatistiken (43-27) kom OIK inte närmare än så och är nu tre poäng fån allsvensk plats

Kvällens tredje match i Kvalserien spelades mellan Sundsvall och Borås. Här vann hemmalaget med 3-2 efter straffar.

Västervik förlorade kvällens kvalseriematch till division 1 borta mot Gislaved med 5-3. Det kändes lite som att det var detta som inte fick hända. Härnäst väntar Grums borta (kanske den svåraste matchen i hela kvalserien) och sedan avslutar laget mot Grästorp hemma. Nervdaller?

Tror fortfarande att det inte finns på världskartan att VIK ska kunna missa detta. Dock: loosar man de två matcherna som är kvar och resultaten från Grums och Grästorps matcher samtidigt går emot dem (eller snarare ungefär som förväntat) så är det kört. Verkligen helt kört!

Nu håller vi alla tummar som finns för att VIK grejar division 1-kontraktet redan i nästa omgång. För någon avgörande match hemma mot Grästorp vill vi inte ha.