Lite från kvällen - so far...

Lagen från Allettan Södra fortsätter att göra rent hus. Kallinge-Ronneby tokkrossade Nyköping med 8-3 i kväll inför 1337 personer. Men andra periodens 4-0 i mål och 17-1 i skott? Har försvarsmuren i gästabudsstaden rasat?

Ännu större siffror, 8-2, blev det i matchen mellan Olofström och Arlanda Wings, sedan Eric, med det outtalbara efternamnet, svarade för 3+1. Men 38-13 i skott för OIK mot vinnarna av Allettan Mellersta? KRIF och OIK med lite mer än det ena benet i den Allsvenska kvalserien.

Asplöven slog ett matchrostigt Kiruna hemma med 2-1 och har skaffat sig fördel i slaget om norra Norrland.

Mest dramatik är det dock i Karlskrona. Med två minuter kvar av den andra perioden ledde fortfarande hemmalaget med 3-0 över Vita Hästen. Dittills hade KHK varit det klart bättre laget och det fanns absolut ingenting som talade för Hästen.
Linus Näsström tryckte dock in reduceringen till 3-1 med 1:45 kvar av mittperioden. Ännu mer nerv blev det två minuter in i den tredje perioden, då Henrik Höglund gjorde 3-2.
Resten av den tredje perioden var ett ställningskrig. KHK hade ett par gyllene lägen att avgöra matchen, utan att lyckas.
Med två minuter kvar att spela tog Sune Bergman timeout och plockade även ut målvakten. Hästen kopplade ett massivt grepp och parkerade i Karlskronas zon, vars försvarare gick på knäna. Efter att ha bränt ett öppet mål sprätte Erik Rosén in 3-3 med 20 sekunder kvar att spela.
Nu börjar förlängningen.

Solklar seger för Västerviks IK mot Gislaved i kvalet till ettan. 4-1 blev det i kväll och det finns absolut ingenting som kommer stoppa VIK från att ta en av de båda platserna som innebär avancemang.

Att Grästorp skulle sopa banan med Hammarö i omgångens andra match var helt väntat. 10-1 slutade matchen.

Oddsen på att Grästorp och Västervik tar de båda division 1-platserna ligger nu på cirka 1.05.

Kan inte låta bli att konstatera att vi tog fyra av sex möjliga poäng mot KRIF, som kommer att spela i Kvalserien till Allsvenskan. Inga värderingar, inga analyser, inga jämförelser i övrigt. Bara ett konstaterande.


.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0