Lite fredagsmys...

Den lite haltande Kvalserien till Allsvenskan är inne i ett näst intill avgörande läge. Motvalls kärring som jag är, så har jag tippat 4-2 till Olofström mot Sundsvall (hängmatch) och 3-2 till Kallinge mot Asplöven (första matchen i åttonde omgången) i kväll. Nästan nio gånger pengarna på dubbeln med två hemmasegrar hos ickesvenskt bolag är det bra spelvärde i.

Soundtrack Of Our Lives – R.I.P. Men som Ebbot säger; ”Vad mer ska vi uppnå?”

Sportchef Jaensson berättar flera intressanta saker i Vimmerby Tidning i dag. Framför allt att truppens storlek ska utökas rejält. Ytterligare tio spelare (tre försvarare, tre centrar, tre forwards och en målis) planerar han att plocka in. Förmodligen blir det en mix av några av de spelare från fjolårets trupp som inte är kontrakterade ännu samt nya. Om jag ska ge mig på en ytterst personlig gissning/spekulation, så skulle jag säga tre eller fyra från fjolårets trupp samt sex eller sju nya.

Allsvensk premiär i morgon. GAIS-Häcken. Gamleport och Gamla Ullevi, here we come! Mer än 11 000 biljetter sålda. Hade GAIS så mycket sammanlagt på hela förra säsongen?

Har en granne som är Djurgårdare. Kan säga att han har låtit hyfsat uppgiven då vi har snackat hockey de senaste veckorna.

Johan Jönsson (trollgubbe i Vimmerby i fjol) följer med sitt kära Brunflo upp i ettan. Hela Sveriges division 2-skyttekung, som gjorde osannolika 106 poäng (54+52) på 35 matcher (mer än tre poäng i snitt per match i serien och kvalet till ettan, alltså) har förlängt kontraktet. Kommande derbyn mellan Brunflo och Östersund får ju våra bataljer mot Västervik att blekna rejält. Jämtarna har ju lite att leva upp till, med tanke på vilket jävla liv de lyckades skapa mellan klubbarna den här säsongen – utan att ens ligga i samma serie…

Västervik IK:s tränare, Mattias Karlin, gör samma sak. Följer med sitt lag upp i ettan och förlänger kontraktet, alltså. Det blev klart i går.

Premiär av GP-speedwayen kl 05.00 i morgon bitti/i natt. Det blir müsli och starköl (alternativt bacon och ägglikör) till frukost, så är det bara att hänga i fram till kl 16.00, då det är avspark på Gamla Ullevi.

1968 bildades det klassiska (nåja) skotska rockbandet Nazareth. De slog igenom på 70-talet, har producerats av Deep Purples basist, har sålt mer än 20 miljoner skivor, har avgudats av AC/DC etc. I morgon spelar de … i idrottshallen i Eksjö! Men allvar?


.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0