MIF tillhör gårdagen, Blekinge tillhör framtiden!

Ett världsrekordförsök i migränattack satte stopp för bloggandet i förrgår och massive attack av jobb gjorde det i går. Tillbaka på banan igen, om än lite ”mosig”. Men nog om mina krämpor och över till andras:

Det är inte så lite löjligt att se Malmös superstjärnor tjuta i tidningarna och lägga skulden för sitt eget misslyckande på IK Oskarshamn. Visst förlorade IKO med 7-0 borta mot Rögle i går. Men Rögle ska ha gjort säsongens bästa match och att IKO faller ihop i tredje perioden är väl fullt begripligt, när all motivation, ork och fokus är borta.
Rödhökarna själva då? Tja, ska man inte klara av att piska dit ett Västerås, som inte har nåååågonting att spela för, med mer än 4-1 när man är så högmotiverade själva? Känns som att man sparade alldeles för mycket energi till tidningsintervjuerna efter matchen.
- Det är en skandal för svensk hockey. Alla vill se MIF misslyckas, pep kapten Klasen i tv, radio och tidningar om Oskarshamns insats.
Men allvar?
- Det är ett gäng horor, sa han vidare om Oskarshamnslaget. Live i Radiosporten. Med ett "C" på bröstet.
Men allvar?

Skulle nog vilja säga att resultaten Rögle-IKO 7-0 och VIK-Malmö 1-4 är ganska jämbördiga utifrån de båda matchernas utvecklingar och förutsättningar. Jämför hemmalag och bortalag, motivation och besvikelse etc, så vet jag inte vilken av Rögles, Malmös, Västerås eller Oskarshamns insats som är mest svårbegriplig.

Ja, jag vet att mycket av det som sades i går var i stundens hetta. Men att höra min gamla SSK-guru, Linus Klasen, spy galla över Oskarshamn är sorgligt. Det känns väl inte direkt som att det var igår som Malmö förlorade chansen att få kvala till Allsvenskan.

Under säsongen har man bland annat förlorat mot Mora 1-4, Leksand 0-6, Västerås 2-5, Västerås 2-6, Västerås 1-4, Västerås 3-5, Örebro 3-6, Mora 1-4 - och framför allt mot Oskarshamn 0-1 för bara en dryg vecka sedan. Se till att göra ert eget jobb innan ni börjar dissa andra! Ett lag som kommer sjua i Allsvenskan är helt enkelt inte tillräckligt bra för Elitseriekval. That´s it!

Nog om det. I kväll börjar Kvalserien till Allsvenskan. Sanslöst spännande.
Tror att Blekingemaffian har kanonchans att stöka till det för Borås och Sundsvall (sorry Asplöven, men jag tror inte att ni räcker till).

Tips i kväll:
Borås-Karlskrona 2-4 (lite av now or never för KHK och BH lider av ”inte-spelat-viktig-match-på-skitlänge-syndromet”)
KRIF-Olofström 2-3 e. förl. (Tror att OIK kan bli Kvalseriens stora överraskning)
Sundsvall-Asplöven 6-1 (spel mot ett mål och när de väl är vid hemmalagets mål så står där en stabil försvarsmur. Eller...?)

Följde Västerviks IK:s väg mot division ett på everysport.com och vt.se i förrgår, då laget piskade Grums hemma. Kände mig dock smått schizofren efter första perioden:
”Grums bättre än VIK första 10-12 minuterna sedan jämnades spelet ut.”
Conny Petterson livekommenterar på Everysport.com
”VIK började bäst men Grums spelade sig in i matchen.”
Bosse Lindblad livekommenterar på VT.se
Vem ska man tro på?

Hur som helst. VIK har de beräknade nio poängen efter tre matcher. Nu är det bara formaliteter kvar innan vi kan börja planera för kommande säsongs derbyn.


.


Kommentarer
Postat av: Jörgen

Lustig rubrik. Tror du på det själv eller?

2012-03-13 @ 19:45:21
URL: http://www.roligahistorier.com/
Postat av: Jöjjjgen

Jörgen > Smarto. Du tror inte att det har något att göra med att Malmö spelade i går och att deras säsong är slut. Plus att Blekingelagens kvalspel drar igång i dag och fortsätter framåt. Du måste ju ha varit ensam om att ite fatta det. Är du från Skåne eller är du trög på riktigt? Eller bara överseriös?

2012-03-13 @ 19:55:09
Postat av: Macke KHK

Sjukt bra tippat!!

Macke KHK

2012-03-13 @ 22:14:19
Postat av: henke

ruggigt bra tippat

2012-03-13 @ 22:25:57
Postat av: Anonym

Hoppas du la in lite på den trippeln :-D

2012-03-13 @ 23:38:32
Postat av: Lasse

Mif går upp nästa år, hoppas jag iaf. Det vore det bästa för svensk hockey. tror det skulle vara bra för elitserien, För vem fan bryr sig om ett färglöst Rögle. Malmö berör hela sverige, men vem bryr sig om rögle förutom de som bor i ängelholm

2012-03-14 @ 09:23:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0