Klyschorna som beskriver VH:s 6-3-seger

Nu ska vi se hur många slitna sportklyschor jag kan komma på, som stämmer in på kvällens 6-3-seger över Grästorp.
- En seger är alltid en seger
- En dag på jobbet
- Det viktigaste var de tre poängen
Jag tror att det räcker där. Ni fattar?

 

Tänk att Grästorp hemma skulle bli just den match som satte stopp för VH:s fina svit på 14 raka utan att släppa in mer än två mål under ordinarie speltid.

 

Vimmerbys första period var formidabel. Laget parkerade i Grästorps zon, där vilsna GIK-backar stod som fastfrusna i isen när skridskostarka hemmaspelare visslade runt. Två i trävirket, ett bortdömt mål och en handfull ytterligare kanonchanser. Med normal utdelning skulle ställningen kanske ha varit 5-0 eller 6-0 efter den första perioden. Nu stannade det vid 3-0.
Den andra perioden ägdes sedan helt av Grästorp, som reducerade redan efter sju sekunder. Det ska dock direkt sägas att Grästorp fick fin hjälp av VH:s backar med sina tre mål.

 

3-1 kom sedan en VH-back drog en elegant indianare längs egen blålinje, mitt på bladet på GIK-forwarden, som kom fri och satte pucken.
3-2 kom efter att Vimmerbys fjärdefemma hamnade i egen zon allt för länge. Återigen försöker man göra det alldeles för konstruktivt istället för att enkelt lägga ut pucken. Till slut for den istället in framför slottet och rakades in bakom Bratten.

4-3 var återigen en bjudning av en VH-back, som hade full koll på pucken. Valet föll dock på att försöka backhandflippa ner den djupare i egen zon, vilket missades helt och friställde en GIK-anfallare.
Det stundtals svaga och överkonstruktiva spelet i egen zon fortsätter att oroa. Det såg inte bra ut mot Mjölby och det såg inte bra ut i den andra perioden i dag.

Efter 4-3 i inledningen av den tredje perioden tog dock VH tag i matchen igen och till slut blev segern ganska komfortabel. Riktigt kul att det blev tredjefemmans Pierre Gustavsson som fick avgöra med sitt 5-3-mål. Linan med Pierre, Rundgren och Olivestam var återigen bäst. De spelar med enorm frenesi och det är också de som sprutar in bränsle i lagmotorn när det börjar sina.

 

Bara 458 själar på läktaren. Anledningen till det kan man nog analysera till döddagar. Säkert spelar det tajta spelschemat en stor roll, liksom senaste hemmainsatsen mot Mjölby samt fredagsmatchen mot Mariestad, som tar medialt fokus från dagens drabbning. Men det bör tas på allvar och funderas över.

 

Tranås förlorade borta mot Skövde (2-0) och Västervik fick överraskande stryk hemma mot Arboga (4-6) i en svängig match. Det gjorde att det öppnades upp en liten lucka i den stenhårda kampen om Allettanplatserna. Är dock fortfarande säker på att det här kommer bli en tät strid ända in i den sista omgången.

 

Ett Västervik med Hedblad och Georgsson antingen sjuka, skadade eller ej poängproducerande har problem. På de fem senaste matcherna (varav fyra har spelats hemma) har laget tagit fyra poäng. På dessa matcher har Emil Georgsson 0+1 och Jocke Hedblad 0+0.

 

Däremot verkar Västerviks Patrik Karlqvist vara stekhet. Han avgjorde på straffar mot Vita Hästen i förrgår och hängde tre av VIK:s fyra mål i kväll.

 

Oscar och Tobbe. Vilka hemvändarvärvningar Vimmerby har gjort där!

 

Borås sa ju nyligen upp alla spelarkontrakt på grund av usel ekonomi och den ena spelaren efter den andra söker sig nu till nya klubbar. Klubbens nya bud är lönesänkning med mellan 50 och 70 procent. Läste i Borås Tidning att 15 av spelarna i truppen har livnärt sig på sitt hockeyspelande i Borås HC. Inte konstigt att det går över styr då. Känslan var att hela klubben var i fritt fall – både ekonomiskt och sportsligt. Den känslan förstärktes inte minst i och med hemmaförlusten mot bottenlaget Kungälv i fredags. Vad hände då? Jo man nollar och besegrar serietvåan Olofström på bortaplan i kväll.

 

Ska bli spännande att läsa eftersnacket från Grästorpshåll i kväll. Efter de båda senaste förlusterna mot VH (båda gångerna tvåsiffrigt i arselet, 10-3 och 10-1) har man hävdat att man "har varit väl så bra, att man hade häng, en hel del otur men att det rann iväg lite onödigt i slutet". Efter förlust med bara 6-3 i kväll samt en andraperiod där man faktiskt var bättre, så lär det i analyserna nog ha varit närmare 6-11 än 7-3.

 

,


Kommentarer
Postat av: VH fan

Helt rätt, alldeles för många bjudningar från vissa backar, nu måste man lära sig att spela enkelt i egen zon ibland,håller aldrig mot bättre lag. Man måste lära sig spela på resultat. Kedjan med Rundgren, Olivestam, Pierre åter igen mycket bra och får ner motståndarna och får tryck. Viktigt med 3 poäng.

2012-11-18 @ 20:02:53
Postat av: Läktarn

Härligt med en viktig 3 poängare, nu är vi med igen, bra första period. Men vi får inte bjuda på så enkla mål, in med Alex nu och spela mera på sex backar dom både orkar och blir bättre med mera spel, eller dubblera med Oscar och Walle. Nu kör vi mot allettan. Och saknar Ultras och mera tryck i hallen hoppas på minst 800 mot Vita Hästen.

2012-11-18 @ 20:16:02
Postat av: Alej

Enligt mitt tycke så har vi bra forwards även utan hedblad (Hedlund?) och Georgsson! Det är helt klart baksidan som inte håller! Där är vi alldeles för bleka. Egen zon är som en hönsgård :S

2012-11-18 @ 20:17:41
Postat av: Kalle ball

Håller med Alej.Forwardssidan ser bra ut.Det syns om inte annat i statistiken(näst flest gjorda mål).Vissa backar däremot känns som dom väger lite för lätt ibland.Borde spela mer fysiskt.Men inte fult.Den enda som tacklar ordentligt är ju olivestam.Sen är det ju många yngre förmågor,vilket är roligt att se.Som skaffar sig erfarenhet hela tiden.Sen har Vh varit bra mot topplagen men sämre mot dom mindre skickliga lagen vilket även gäller ultras!Kan bero på ultras frånvaro och att dom har lite problem att föra matcherna.Vad ska man göra åt publiktappet?Är väl samma 5-600 pers som går på matcherna.

2012-11-18 @ 22:10:11
Postat av: Berg

Samma 500-600 som går oavsett som det är Div 1 eller Div 3, så den siffran är stabil. Över det beror det nog på allt annat. Motstånd, dag, tid, pengar, etc.

2012-11-18 @ 22:31:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0