SIK:s hemsida: "Känslan var att 2-1 var i underkant"

Twittraren @JohanKarlsson79 (förmodar att han håller på Skövde) i slutet av matchen:
”Nu leder Vimmerby med 4-2. Deras enda två skott på mål i tredje”.
Skottstatistiken i tredje perioden var för övrigt 11-10. Det betyder alltså att Vimmerby levererade ett knappt dussintal skott de sista minuterna och gjorde bara ytterligare ett mål. Illa!

Två poäng ner till Mariestad på fjärde plats och tre poäng ner till Västervik på femte. Till Tranås på sjätte plats skiljer det nu sju poäng. Ett bedrägligt försprång, då Tranås har absolut lättast spelschema kvar av alla lagen kring allettanstrecket. Varningsflagga hissad!

Tydligen har nån Malcolm åkt ur nån sångtävling i kväll. Det är ju själva fan!

Skövde Nyheters text om kvällens match hittar du här.

Sex poäng av försvarsspelare i kväll. Inte bara anfallarna som är vassa framåt.

Under de senaste matcherna har tredjefemman skämt bort oss med att avgöra. I kväll gjorde de inte en enda poäng. Bredd!

Skövdes tränare efter matchen i kväll: ”Målen kommer från ingenstans egentligen”. Läs referatet på SIK:s hemsida här.

Inför kvällens omgång hade Skövde tio segrar på säsongens tio hemmamatcher. Av någon märklig anledning är Vimmerby i år bättre på bortaplan och bröt den sviten.
”Det känns som att vi är rejälare på bortaplan. Vi känner inte så stor press, utan är mer noggranna”, säger VH-tränaren Anders Spaak.

Vita Hästen på söndag. Lite skrälläge, va? Eller?

Jag tror att det är första gången som hemmalag och gäster har varit hyfsat överens om matchbilden. SIK:s hemsida om den första perioden:

”Vimmerby tog sedan över perioden helt och hållet och SIK fick se sig frånåkta utav snabba bortaspelare, och de sista 15 minuterna gick helt klart till gästerna som dessutom både kunde gå i kapp och vända till 2-1. Vimmerby hade dessutom bud på flera mål och känslan var att 2-1 var i underkant”.

Skulle aldrig ha sagt det där om skrälläge mot Vita Hästen. "Stora starka Real Vita Hästen", som en kompis i Peking sa härom dagen. Hua!