Tredjekedjan vårt nya segervapen

Likt Olle Nordins blågula VM-lag började vi lägga oss till med ovanan att förlora jämna matcher med 2-1. I dag gav vi igen. 1-0-underläge en bit in i den tredje perioden vändes till 2-1-seger och det här var tre poäng som nog var viktigare än vad någon kan tänka sig.

 

Serietvåan Skövde borta på fredag och sedan serieledande Vita Hästen hemma på söndag. Som sagt. Kvällens tre poäng var oerhört viktiga och gav lite andrum och arbetsro.

 

97 i räddningsprocent på Calle Brattenberger. Say no more.

 

Jämför det med målvakterna i matchen mellan Tranås och Vita Hästen, som för övrigt normalt sett tillhör två av seriens allra bästa. Efter tre perioder var skottstatistiken 18-22. Och ställningen 5-5. Tranås keeper Mantas Armalis landade på 76 %, medan Alexander Berg i Hästens kasse bara mäktade med att mota 72 % av skotten. Vad hände?

 

Återigen var det Vimmerbys tredje kedja som fick ikläda sig matchvinnarkostymen. Andreas Rundgren gjorde 2-1 med knappt sju minuter kvar av matchen, assisterad av Petrus Olivestam och Pierre Gustavsson. VH:s kvitteringsmål gjordes av Rasmus Schelin i pp.

 

Vad är det med Vita Hästen och sena vändningar? I förra omgången hämtade man upp ett tvåmålsunderläge mot Västervik under matchens sista fyra sekunder. I dag var det dags igen. 5-5-kvitteringen mot Tranås kom med bara 23 sekunder kvar av ordinarie tid (gjort av succédebutanten Carl-Johan Svensson). Avgörande 6-5 till kusarna kom sedan när bara åtta sekunder återstod av over time. Vad ska man säga om det? Tja, från Vimmerbyhåll säger vi helt enkelt: Tack!

 

Inte bara vi som har svåra och viktiga matcher kommande omgångar. På fredag möts exempelvis Mariestad-Tranås och på söndag är det dags för Västervik-Tranås. Kampen om Allettanplatserna i E-serien kommer att bli en formidabel rysare.

 

Västerviks tränare, Mattias Karlin, tonade ner förväntningarna på Joachim Hedblad inför kvällens match, då han gjorde comeback efter en och en halv vecka i sjuksängen. Klokt gjort, då Hedblad bara mäktade med tre mål i 7-4-matchen mot Mjölby. Ska bli spännande att se honom när han känner sig helt frisk.

 

Läste förretsen i kommentarsfältet till ett tidigare inlägg om någon som ondgjorde sig över att jag skriver för mycket om Västervik. Eftersom jag (och många med mig) tycker att VIK är en förbannat frisk fläkt i den här serien, som vi ska vara glada över, så tar jag det gärna. Inte minst med tanke på den historia och den hatkärlek som finns mellan klubbarna och fansen (kanske ska benämnas som mer ”hat” och mindre "kärlek" på en hel del håll), och som ger en alldeles extra krydda till hockeytemperaturen här i Vimmerby. Dessutom avser den här bloggen även att beröra ”division 1 i allmänhet”. Så du får nog dras med VIK-rader så länge som Västervik fortsätter att leverera på och utanför isen. Framför allt så länge som det finns ett VH-intresse i det också. Och det är vi många som tycker att det gör.

 

.


Kommentarer
Postat av: RCA

Vi som vanligtvis håller till några mil österut är förstås glada för att bloggaren har den intställningen, i synnerhet då det inte finns någon motsvarighet på "orten". Detta är en bra, välskriven och informationsrik blogg som jag personligen följer och läser med stort nöje. Det skulle jag kanske inte göra i samma utsträckning om den bara avhandlade VH:s öden och äventyr. Keep it up, Micael!

2012-11-22 @ 07:41:02
Postat av: Göran Strid

RCA, håller helt med. Synnerligen saklig och välskriven blogg, som dessutom klarar att vara intressant! Det man kunde önska vore flera kommentarer, för det är bloggen värd!

2012-11-22 @ 19:16:34
Postat av: Tomas i Veddige

Hej Göran Strid! Hoppas man får hälsa på dig. Frun och jag ska till Skövde och se VH ikväll.
Kan vara kul och hälsa på en hockey supporter i motståndarlaget. Och se bra hockey tillsammans.
Nu är VH på gång, Skövde får se upp, och de andra lagen. Mitt tips är VH blir tvåa i serien.
Med vänlig hälsning Tomas

2012-11-23 @ 00:27:02
Postat av: Göran Strid

Tomas i Veddinge, tro det eller ej, men jag är dessvärre förhindrad att se matchen ikväll, så det får bli en annan gång! Jag tror det blir en holmgång i rasande tempo och 3-3 efter 60 minuter! VH blir trea och Tranås tar fjärde platsen, är mitt tips! I mina ögon är Tranås en mycket bra lag. Klart bättre än förra säsongen, när man nu äntligen styrt upp sin defensiv.

2012-11-23 @ 08:18:05
Postat av: Icke Ticke toe

Keep up the god work...:) Alltid kul att läsa om andra lag! Mvh: Från Tranås

2012-11-23 @ 13:56:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0