Vad är det med de där 2-1-förlusterna?

Akuten i Västervik med yngste sonen i lördags, sedan en ”kompis” sparkade ner honom på fritids i fredags kväll. Blödning i vadmuskeln och en vecka på ett ben för honom. Åkte sedan med store sonen till sjukan i tisdags och har själv dessutom legat nedbäddad hela veckan med feber och skit. Synd om oss tre såklart, men förmodligen värst för frun som har stått ut med allt gnäll, hostande, snörvlande, känna på lilla pannan och pillerätande.

 

Ingen Hedblad och ingen Georgsson i VIK-laget hemma mot Vita Hästen i kväll. Trist som fan, men det lindrar ändå min ångest över att inte kunna åka och kolla på matchen. Inte alls samma sak utan de båda hockeykonstnärerna. Skrälläge i kväll VIK? Hur som helst gör ett backförvärv premiär i kväll. Övergången blev klar i dag. Klubben får själv droppa namnet (RED: VIK har nu tillkännagett Sebastian Owuya från krisande Borås HC).

 

Nyhet på SVT Text i veckan: ”Måttligt alkoholintag ökar cancerrisken”. Vilken lättnad att det handlade om just de som gör ett ”måttligt intag”.

 

Vimmerby åker ikväll till Mariestad för att ta revansch efter den irriterande 2-1-förlusten hemma. Fullt lag rapporteras. Apropå att förlora med uddamålet i allmänhet och med 2-1 i synnerhet:
Vimmerby har förlorat åtta av 17 spelade matcher den här säsongen. Av dessa åtta förluster är sju med uddamålet. Och av dessa sju uddamålsförluster har fem slutat just 2-1. Dessutom har vi lagt oss till med en ful ovana att förlora flera täta matcher i slutminuterna. Kolla här nedan – nästan osannolika siffror:

-          Arboga-Vimmerby 2-1

-          Skövde-Vimmerby 6-5 (avgörandet efter 55:06)

-          Vimmerby-Västervik 1-2 (avgörandet efter 55:25)

-          Vimmerby-Mariestad 1-2 (avgörandet efter 55:44)

-          Vita Hästen-Vimmerby 2-1

-          Tranås-Vimmerby 3-2 (avgörandet på straffar)

-          Vimmebry-Mjölby 1-2 (avgörandet efter 59:18)

 

Challe Berglund får lämna sin andra tjänst på bara någon vecka. Nu kastas han ut ur Djurgårdens bås (senast var det sportchefstiteln som rök, men den får han visst tillbaka nu när han lämnar tränarsysslan). Med motiveringen ”få in en ny röst i omklädningsrummet och i båset” tar nu istället assisterande tränaren Tony Zabel över huvudansvaret. Ursäkta, men har han suttit knäpptyst i ett hörn hittills under säsongen?

 

Dock har Vimmerby spelat 13 raka matcher utan att släppa in mer än två mål i någon av dessa. Starkt!

 

Tur för Challe Berglund att Djurgården inte hann anställa en ny sportchef, som då också sannolikt skulle ha kickat tränaren. Challe, alltså.

 

Michael Brancallion vårdades i närmare en halvtimme innan han kunde tas av isen med fixerad kropp. Samtidigt kollapsade en VH-supporter på läktaren och fick föras till sjukhus. Ibland bryr man sig inte ens om en uddamålsförlust mot Tranås.


Dags att växla in på vinnarspåret igen. Seger mot Mariestad och vi passerar dem i tabellen och går upp på en Allettanplats, när den sista av tre rundor återstår att spela (nio omgångar).

 

Grästorp hemma i övermorgon. Utan någon form av ödmjukhet inför uppgiften frågar jag om vi kan hoppas på den fjärde raka tvåsiffriga segern mot dem? Eller man kanske ska vara glad över vad som helst förutom 1-2?

 

Nedsläpp i kväll kl 19.00. Du som inte åker till Mariestad eller till Västervik, kan följa matcherna på stats.swehockey.se.

 

.


Kommentarer
Postat av: Droppa

Du får nog droppa namnet för Vik verkar vänta. Är du säker på att det är helt klart???

2012-11-16 @ 15:12:22
Postat av: Droppat

Nyss droppa Vik nyförvärvet som är Sebastian Owuya från Borås. Lär vara en storvät och fysisk back vilket låter bra.

2012-11-16 @ 15:33:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0