Arboga bäst på att fixa dubbelassists

Bloggen AfterICE.se berättar i dag att det stökas lite i organisationen runt Vita Hästen. I fredags lämnade materialansvarige Niklas Lindberg laget och i går gick klubbchefen Pehr Torell. Läs mer här.

 

3-1 i arselet för Karlskrona borta mot Malmö i går, vilket var nykomlingens sjunde raka allsvenska förlust (9-32 i målskillnad på dessa matcher). Men det finns hopp. För efter var och en av dessa sju matcher så har laget nämligen ”tagit ett steg framåt”, enligt lokala experter och lagledning. Tyvärr verkar det även gälla lagets motståndare. Exempelvis hade Malmö bara en trepoängare och nio gjorda mål på de sex senaste inför gårdagens möte.

 

Missa inte Kenny Wiis hockeykrönika i Västerviks Tidningen i dag. Som vanligt sakligt, innehållsrikt, intressant och välskrivet. Dessutom tippar han att Vimmerby till slut kommer att ta en av de där fyra Allettanplatserna.

 

Så var det det där med dubbelassists. Spelarna i Vimmerby och Västervik beskylls ofta för att tjata till sig dubbelassists på många mål. Statistiken visar dock att det är flera lag i vår serie som är betydligt ”bättre” på det. Nedanstående lista visar hur många procent av lagets totala poängskörd (samtliga mål och assists) som är målgivande passningar. I Arbogas fall utgörs alltså 64,3 procent av de poäng, som lagets spelare har gjort, av assists, medan då resterande 35,7 procent av poängen utgörs av mål. ”Sämst” (eller ”ärligast”, välj själv) är spelarna i Skövde.

 

1

Arboga

64,3

2

Grästorp

64,2

3

Mjölby

64,1

4

Vimmerby

63,6

5

Vita Hästen

62,8

6

Kumla

62,4

7

Västervik

61,9

8

Tranås

61,7

9

Mariestad

60,8

10

Skövde

58,6

 

.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0