Hästen fortfarande i ledning med ett mål

Fyra och en halv period tog det av säsongens matcher lagen emellan innan Vimmerby spräckte nollan mot Vita Hästen. En knapp kvart in i den andra perioden satte Jim Nordh 1-2.

Men vi backar tillbaka till början av den andra perioden, som Vita Hästen inledde bäst. Efter fyra minuter satte Peter Nylander 2-0 och återigen var Calle Brattenberger i VH-målet helt chanslös.

10 minuter senare var det dags för VH:s reduceringsmål. Och det var snyggt värre. En Hästen-forward gick bort sig i anfallszon och Emil Wahlberg snodde pucken. Han drog en lång passning till Jakob Karlsson, som i sin tur frispelade Jim Nordh mitt i anfallszonen. Jim höll i pucken, och höll i, och höll i, innan han skickade upp den i nättaket.

Efter målet hade Vimmerby en riktigt bra period och förutom i ett numerärt underläge, var det VH som skapade mest. Markus Modigs brände ett jätteläge, då han missade pucken sopren med målvakten, och i slutsekunderna var det fullständig kalabalik framför hemmamålet, men 2-1 stod sig perioden ut.

Fortfarande inget att säga om Hästens ledning. Laget känns lite tyngre och lite vassare. Dock ljuger skottstatistken 36-15 (18-7, 18-8) rejält, då många av hemmalagets skott kommer från kanterna och man lägger nästan allt - både möjligt och omöjligt - på mål. Dessutom gör Calle Brattenberger det riktigt bra i VH-kassen.

Nu kör vi snart igång den sista perioden.