Så säkra som tre poäng kan bli

Två duktiga målvakter och två förlåtande målramar höll nere siffrorna i kvällens match i Vimmerby ishall. Sett till alla de brända frilägen, bjudningar och träffar i trävirket, som matchen innehöll, hade ett resultat likt 11-4 kanske varit mer rättvisande än de 6-1 (1-1, 2-0, 3-0) som det nu blev.
 
Vimmerby var klassen bättre än Arboga och vann till slut både enkelt och rättvist. Sett till den kapacitet lagen besitter är det en gåta hur VH kunde förlora bortamötet mot Arboga. Dock duger det inte att bli övermodiga, som många av spelarna var i den första perioden och stundtals även i den andra perioden. Med lite oflyt hade det kunnat straffa sig hårt.
 
Kul att se Simon Dahl, som gjorde sin klart bästa match i VH-tröjan. Nyförvärvet från Tingsryd var rapp, visade stundtals prov på sin fina teknik och framför allt jobbade han stenhårt. Här har VH ett rejält sparkapital. Inte minst den dagen han dessutom börjar gå ännu rakare på mål och börjar använda sitt vassa skott oftare.
 
Nästan ännu roligare var det att se Andreas Rundgren, som verkligen tog chansen när han väl fick den. Rapp som tusan, otroligt jobbig att möta och intensiv framför mål. Blir svårt för Spaak att plocka bort honom framöver. Även Rundgrens kedjepolare Rasse Davidsson och Petrus Olivestam ska ha beröm för sin andra halva av matchen.

Vimmerby saknade i kväll kusinerna Schelin, som båda är skadade. Borta var också förkylde backbjässen Henrik Tång samt målvakten Robin Andersson.
 
Hade Arboga ett enda skott på mål, som inte avlossades från formationen Orrsten, Kovalonok och Holm? Den kedjan är ruskigt vass, men i övrigt är laget ganska uddlöst. Bakåt finns det också en hel del i övrigt att önska - om man bortser från mycket täte målvakten Viktor Gunnarsson.
 
Efter ett snyggt pass från Simon Dahl fick äntligen Pierre Gustavsson hänga en kasse den här kvällen. Med tanke på ett missat friläge och en straff, som han drog två meter utanför, hade han nog drömt mardrömmar annars.
 
Skövde på söndag. Därefter väntar Hästen, Kumla, Västervik och Tranås. Ingen överdrift att påstå att serien är inne i ett hyfsat viktigt skede.
 
Plus 20 i målskillnad. Inget vi ska överdriva betydelsen av. Men visst känns det ändå nästan som att ha en extra poäng?
 
Kumla stal en poäng borta mot Mariestad - dock ännu en Bois-seger i sudden/på straffar. Hästen hade stora problem med Tranås hemma (låg under med 0-2) men redde ändå ut det. Jonthe Erikssons enda notering i premiärmatchens protokoll var en utvisning. Mjölby var på väg ikapp Västervik men hemmalaget vann till slut. Skövde hade bara ledningen med ett mål mot Grästorp inför den sista perioden, men gjorde sedan två till. Det känns som att årets E-serie är klart jämnare än i fjol.
 
Att kedjan med Jim Nordh, Robin Ekström och Jakob Karlsson levererar, börjar man bli van vid. De bar laget i kväll  och Jim Nordh gjorde hattrick (nu delad femma på listan över E-seriens bästa målgörare med sina sju mål).

Grämer mig fortfarande över att fyra av våra fem nollpoängare är uddamålsförluster, och att tre av dessa avgjordes genom att vi släppte in mål i slutminuterna. Då ska vi ju vara som starkast!
 
Den andra rundan av serien är två omgångar gammal. Och redan ligger vi plus tre poäng jämfört med hur det såg ut efter två omgångar av den första rundan. Nu kör vi!
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Ståplats

Håller med, angående Rundgren såg mycket bra och rapp ut och spelare ett enkelt och rakt spel som man måste göra i div. 1 vissa VH spelare dribblar och tappar puck i onödan Spaak kan väl bänka några av etablerade spelare och köra med Rundgren i vissa matcher.

2012-10-17 @ 22:14:10
Postat av: Anders

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Simon Dahl var verkligen bra idag.

2012-10-17 @ 23:35:16
Postat av: Allvin

Kul för Arboga att få en faktura på X antal tusenlappar efter matchen förresten, en sån där reklamskylt är ju inte gratis. Det gjorde han bra, bölkbogaspelaren.

2012-10-18 @ 10:23:49
Postat av: Pajen

Du menar en sån där skylt som suttit där sen 1989 från ett företag som inte sponsrat sen just 89.

2012-10-18 @ 15:38:13
Postat av: allvin

Nej, givetvis inte. Koponens elservice sponsrar så vitt jag vet varje år, plus att de gör mkt ideellt för föreningen också. Vad är det för fel på alla negativa jävlar överallt?

2012-10-18 @ 16:56:40
Postat av: Anonym

Jasså Pajen, så kopponens elservice har suttit där sedan 89e. Hmm tror tyvärr för din del att skylten är ganska ny, tom för iår kanske. som sagt. Kul för den målvakten o få en liten faktura...

2012-10-18 @ 17:03:05
Postat av: till pajen

konstigt att dom satte upp skylten förra veckan då.......

2012-10-19 @ 09:15:55
Postat av: GIK

Förstår att ekonomin är krasslig när man sitter och tjuter över en skylt.

2012-10-20 @ 13:18:13
Postat av: Erik

GIK: Vi förstår din avundsjuka över 300.000 plus förra säsongen och kraftigt över budget på alla intäktsposter i år. Så du får nog hugga till med nåt annat. Däremot jävligt onödigt av en frustrerad Arboga-brunkare att gå lös på reklamskyltar.

2012-10-20 @ 19:14:03
Postat av: Tomas i Veddige

Det är märkligt att när det går bra för VH så skrivs det nästan inga kommentarer om att de gjort något bra. Utan det är bara när det går dåligt och över reklamskyltar som folk tycks yttra sin åsikt.
VH ska ha allt beröm för att de kämpar. Har sett dem två gånger och då på bortais. Matchen mot Skövde, kunde VH likaväl ha vunnit matchen som Skövde, för så jämn var den.
Fast Göran Strid tycks påstå något annat i sina roliga inlägg. Samtidigt kan det vara roligt att ha en sådan person som Göran i debatten, som retas lite. För annars kanske det inte var några kommentarer överhuvudtaget.
Var även och såg matchen mot Grästorp. Grästorp var inte dåliga, men VH var mycket bättre. Där gjorde de en kämpainsats och här kom vändningen för VH, nu kan det bara gå framåt.
Det fick Arboga erfara i veckan.
Det kommer också Skövde få lida för nu på söndag och alla andra lag i fortsättningen.
Jag hoppas också att nästa match, VH spelar i Skövde den 23 november 2012, att jag får träffa Göran Strid, så att vi kan se matchen tillsammans och se bra hockey.

2012-10-20 @ 21:48:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0