Sen reducering av Skövde i andra perioden

Vimmerby Hockey leder den viktiga matchen mot serietvåan Skövde med 3-1 inför den sista perioden. Matchbilden är sig lik. Bra hockey men inte så mycket chanser. Dock känns VH snäppet bättre, inte minst försvarsmässigt, och leder matchen rättvist.

3-0 kom med två och en halv minut kvar av den andra perioden. Återigen var det stekhete Simon Dahl som nätade (lysande i förra matchen samt tvåmålsskytt och bäst hittills ikväll). Dahl bröt in från högerkanten och lyckades få in pucken.

Halvminuten efter målet blev det bråk. VH-målvakten Calle Brattenberger hade pucken och åkte på ett rejält rapp över handsken. Henrik Tång och Adam Rundqvist plockade bort varsin motståndare, en situation som resulterade i två tvåminutare per lag (dock ingen utvisning för slashingen på Bratten). Kvittningar och fortsatt spel fem mot fem men 20 sekunder senare var det dags igen, då VH:s Christopher Lundqvist drog på sig två minuter för en boarding.
Skövde, som lyckades med sina ambitioner att bryta matchmönstret, fick utdelning och efter 38.33 kom reduceringen till 3-1 i numerärt överläge. Ett backskott tog på ett ben och hoppade in. Lite slumpartat med psykologiskt viktigt och matchen lever fortfarande.

Skotten 17-18 (7-10, 10-8) efter två perioder.