Stabil seger för Vimmerby Hockey

5-2 mot Skövde imponerar (Skövde reducerade med minuten kvar av matchen), sedan Markus Modigs och Oscar Karlsson dödade matchen med varsitt mål i den tredje perioden. Framför allt är det skönt att VH återigen är effektivt. Fem mål på 27 skott är utmärkt. I kväll ska man ha värderat lägena offensivt och svarat för en riktigt stabil defensiv insats och släppte knappt till en enda chans bakåt.

21-4 i den "andra rundans" tre inledande matcher mot Grästorp, Arboga och Skövde (10-1, 6-1 och 5-2). Vimmerby Hockey har börjat röra på sig. Men nu är det tuffa matcher framöver...

Idel säkra segrar i E-serien i kväll. Västervik fortsätter att imponera och vann borta mot Kumla med 5-2 (Hedblad 2+1 och Georgsson 1+2). Tranås mosade Mariestad hemma med 8-2 och Arboga hade lekstuga hemma mot jumbon Mjölby (seger med 5-0).

Tre assists för Fredrik Orrsten i Arbogas segermatch och nu har han sammanlagt 0+20 på tolv matcher. Måste vara nån slags rekord?

I och med kvällens resultat är det nu vråljämnt runt Allettanstrecket. Efter serieledande Vita Hästen (35 poäng) följer Skövde (26), Västervik (23) Mariestad (22) och Vimmerby (21).

"Förmodligen säsongens stabilaste insats på hemmais", tyckte sonen. Jag kanske ska hålla mig från hallen lite oftare.

Macke Modigs 5-1-mål sägs ha varit ett av årets mål. Mönsteranfall och sedan upp i krysset.

Alexander Anderson, Simon Dahl, Calle Brattenberger, Oscar Karlsson och VH Ultras bäst i Vimmerby i kväll.