Uddamålsförlust borta mot Vita Hästen

Vimmerby Hockey förlorade kvällens bortamatch mot seriesuveränen Vita Hästen med 2-1.

De två första perioderna kan du läsa om i blogginläggen här nedan. Den tredje perioden inledde Vimmerby klart bäst. Under de fyra första minuterna snurrade man friskt i Hästens zon, men dock utan att skapa de där rikitg vassa chanserna.

Laget fick därefter även chansen i numerärt överläge, men VH.s power play var verkligen bedrövligt denna kväll. Istället var det Vita Hästen som skapade tre, fyra jättechanser under matchen, då Vimmerby var en man mer. Så även under detta pp.

Efter VH:s power play gick matchen ner i tempo. Vita Hästen kontrollerade händelserna ganska bra. VH var uddlöst och kom allt mer sällan i offensiva framfarter. Henrik Tång drog på sig en hakningsutvisning med tre minuter kvar och då kändes matchen körd. Visserligen skapade Vimmerby ett par halvlägen under den sista minuten, då Brattenberger hade lämnat kassen, men det kändes aldrig riktigt stekhett.

Sammantaget får man ändå säga att Vita Hästens seger var rättvis. man förfogar över ett komplett lag, med en riktigt högklassig formation (Alengård, Nylander och grabbarna).

Just nämnde Emil Alengård var matchens klart bäste spelare. Måste säga att han har haft en enorm utveckling från i Mjölby i fjol. I Vimmerby glänste målvakten Calle Brattenberger. Riktigt bra betyg även till Jakob Karlsson, Björn Jonasson, Jim Nordh, Andreas Rundgren och Henrik Tång.

Man är ju ofta grymt besviken efter en förlust, men jag har ändå svårt att vara det i kväll. Vita Hästen är ett ruskigt bra lag med division 1-mått mätt och Vimmerby stod upp bra emot dem. Utan att vara allt för partisk, så tror jag ändå att det var seriens två bästa lag som spelade i Himmelstalundshallen i kväll. Om det sedan stämmer lär vi ju få se...