Enkel seger för VH mot Väsby

Är själv i Malmö på jobb. Oraklet Vikke Allvin såg däremot eftermiddagens träningsmatch mot Väsby och han hade vänligheten att bjuda på följande "gästreferat":

=============

Division 1D-laget Väsby stod för motståndet på lördageftermiddagen. Väsby, som varit på en tredagarsturné i småland, har mött Nybro (0-6) och Västervik (0-8) innan mötet med Vimmerby.

Hemmalaget hade ledningen med 1-0 efter första perioden, målet gjordes av Björn Jonasson, assisterad av Jakob Karlsson i PP. En period där Vimmerby såg ganska ointresserade ut, samtidigt bjöd inte Väsby på något farligt heller.

Ett betydligt piggare Vimmerby kom ut till den andra perioden och kunde gå ifrån till 4- 0. Väsby såg trötta ut, vilket inte är så konstigt med tanke på att det var deras tredje match på lika många dagar. Andrakedjan med Jonasson-Karlsson-Nordh gjorde lite vad de ville i anfallszonen.

Tredje perioden var det spel mot ett mål - Väsbys. Ett par snygga mål och ett slagsmål var periodens höjdpunkter, sett från läktaren i alla fall. Tränarna kanske inte håller med, vad vet jag? Christopher Lundqvist stod upp när nån brunkare i Väsby utmanade honom på slagsmål vid ställningen 6-0. Kändes onödigt av Väsbykillen att ens försöka, men han hade ändå tur i oturen att varken Eric eller Huddinge hann dit för att ta fajten åt Christopher.

Det enda orosmolnet var att Henrik Tång klev av i början av andra perioden med något som såg ut som ett ömt knä, men jag är inte säker på den saken.

Överlag en ganska intetsägande match mot betydligt sämre motstånd. Kul att se den offensiva kreativiteten hos många av spelarna, kemin i kedjorna börjar hitta fram och det var förhållandevis bra intensitet från hemmalaget.

Eftersom bloggchefen Rundberg har annat för sig i helgen får ni bara ett kort referat utan tränarkommentarer och dylikt, tyvärr.

Matchfakta:
Första perioden:1-0 Björn Jonasson (Jakob Karlsson) 14.46.
Andra perioden: 2-0 Patrik Bengtsson (Jacob Isaksson) 6.25 (kan vara fel, de sa annat i sekretariatet) 3-0 Björn Jonasson (Jakob Karlsson, Oskar Carlsson) 12.41 4-0 Björn Jonasson (Adam Rundqvist) 15.01.
Tredje perioden: 5-0 Andreas Rundgren (Christopher Lundqvist) 2.07 6-0 Jim Nordh (Jakob Karlsson, Björn Jonasson) 4.53 7-0 Simon Dahl (Oskar Carlsson) 10.56 8-0 Jacob Isaksson (Eric Johansson) 15.23 9-0 Robin Ekström (Adam Rundqvist, Martin Modigs) 15.37.
Skott: 32-20.
Publik: 318 betalande.