"Känns som att vi har matchen i vår egen hand"

Fick ett snack med Nicklas Oskarsson, Vimmerby Hockeys Team Manager, efter kvällens 6-5-förlust borta mot Skövde.

”Det håller inte att släppa in sex mål. Om man gör fem mål på bortaplan, så måste det bli seger. Offensivt gör vi det riktigt bra, där känner vi oss trygga. I försvarsspelet finns det däremot detaljer att slipa på. Vi måste lära oss att spela enklare på bortaplan – att det är okej att dra en sarg ut. Vi behöver inte alltid vara så jäkla konstruktiva.

I den första perioden körde Skövde rejält och vi var inte riktigt med. Deras 2-1-ledning var då helt rättvis. Från den femte minuten i andra perioden och resten av matchen dominerar vi helt och efter det att vi gör 5-5 i den tredje perioden, så känns det som att vi har matchen totalt i vår egen hand. Under en period av tre, fyra minuter kommer de knappt ur egen zon. Men sedan ger vi bort pucken i anfallszon, de vänder och lyckas på något sätt, från området bakom vår förlängda mållinje, valla in den avgörande pucken via Calle Brattenberger.

Självklart surt att förlora men samtidigt var det en tempostark och ganska underhållande match mellan två bra lag. Skövde kommer alldeles säkert hålla till i toppen”.

Matchfakta hittar du här.

.

Postat av: Göran Strid

"Från den femte minuten i andra perioden och resten av matchen dominerar vi helt..."

??? Nja, min gode Nicklas O, uttalandet vittnar nog mer om frustration att andra lag än Vimmerby och Hästen vill vara med käfta emot. Vi övriga räknade väl till åtminstone fem helt öppna lägen för hemmalaget efter den tidpunkt Vimmerby skulle ha "dominerat helt". Hade man satt friläget till ett 5-2, så hade det kunnat springa iväg rejält för hemmalaget. Så sade i alla fall Anders Spaak efter matchen till mig. Jag håller alltså definitivt inte med om bloggens skrivande efter matchen och det gör nog inte ca 1000 åskådare till, varav väldigt många nog är rätt så sakliga.

Till sist, Vimmerby är givetvis ett topplag och klarar utan bekymmer en plats i allettan, men jag börjar få för mig att ordet ödmjukhet kan vara ett rätt så bra ord att fundera över, när det gäller att ta tag i matcherna framöver? Det råkar nämligen finnas en motståndare på andra sidan. Jag kan givetvis ha fel i detta mitt tyckande, men ändå...

Bara detta att det fanns lite för mycket av fel fokus från flera spelare i Vimmerby, när det gick laget och domslut emot? Det tar energi att gnälla, snacka med domaren och med varandra och dunka klubban i sargen eller slå ut med händerna.

Seså, det är 24 matcher kvar! För Skövdes del är man glad om man kan vara med så länge som möjligt och utmana om de fyra platserna! Men visst, det är fler lag än Vimmerby, som kommer att få det jobbigt med "nya Skövde IK". En stundtals bra match var det i lite för högt tempo för båda lagen och definitivt sevärd från läktarplats!

2012-09-23 @ 21:08:35
Postat av: Ernst

Med tanke på att Göran Strid har gjort sig känd på diverse forum som en av de mest enögda supportrarna på den här sidan ekvatorn så är det nog ingen som tar så allvarligt på det han skriver. Till och med han som skrev texten på skövdes hemisda tyckte ju att vimmerby pressde på rätt bra i den oandr aoch tredje perioden.

2012-09-23 @ 21:41:37

Ernst, och just ditt inlägg skall vi däremot ta allvarligt? Läs en gång till vad jag skrivit och var hittar du "den mest enögda supportern norr om ekvatorn"? Sakligt tyckande från din sida?

2012-09-23 @ 21:50:58
Postat av: Peter

Ödmjukhet ,,,ta vara på det ordet nu VH!!

2012-09-23 @ 22:07:17
Postat av: Vimmerby

Det är som vanligt, Vimmerby lägger fokus på fel saker verkar de som när man läser över allt... Å har sätt de själv, man lägger fokusen fel...finns vissa saker man vill se ändring på... Speciellt detta med att FIXA en 1:a och en 2:a PP lina för att rulla runt är bland det sämsta dom gör, det ska va de bästa på PP spel... Fasen i elitserien kör tex SAIK med 5forwards på PP... När ska VHC börja träna sådanna linor?? Fan täpp igen bakåt å våga slå icing när det blir för mycke press... Hellre tråkigt spel å 3poäng än något Hawaii spel och okonsentration så man får mål i baken... Sen hoppas jag som alla andra lag att mitt lag står där med allettan plats 2013

2012-09-23 @ 23:04:55
Postat av: Hasse

Åhoj!!! Både Göran Strid och comebackande Stene på samma kväll. Snablars sicket finfrämmande det blev här!!!

2012-09-23 @ 23:07:52

Hörrö Strid; du verkar ju ha uppfattat Spaak på det sättet som du själv ville. Ni verkar väl inte vara helt överens om hur matchen såg ut som du säger. I dagens tidning säger han att – Skövde spelar riktigt bra i den första perioden, men sedan tycker jag att vi tar över matchen och är det bättre laget.

2012-09-24 @ 11:24:04
Postat av: Börja coacha

När ska Spaak fatta att det inte går att rulla på fyra kedjor i pp? Hade han haft minsta fingertoppskänsla hade vi nu stått på nio poäng istället för tre. Det är ett fruktansvärt slöseri att bara låta de två första femmorna spela vart fjärde byte! Hoppas verkligen att det blir ändring på det till "måstematchen" på fredag annars blir det inga poäng där heller!!

Tack för mig.

2012-09-24 @ 12:17:19
Postat av: RCA

Att man är oense om vilket lag som är bäst innan en match, är väl helt i sin ordning. Svaret kommer dock sedan. När matchen har spelats vet man.

Nähä. Inte. Efter drabbningen börjar dividerandet om vem som egentligen var bäst, oavsett resultatet. Som om matchen inte hade behövt spelas över huvud taget.

Säga vad man vill om hockeysupportrar, men visst är de något utöver det vanliga.

2012-09-24 @ 13:50:38
Postat av: Supporter

VH börja spela enkelt, och man ska inte åka runt på bortaplan och släppa in 6 mål, då går man aldrig allettan. Sätt ihop någon def.femma.