Lite VIK, lite Grästorp och lite Boro

De två sista platserna i seriekollegan Västervik IK:s trupp kommer sannolikt tas av de före detta VH-spelarna Jonas Ström och Johan Andersson. I VT berättar sportchefen Tomas Lind i dag att Ström har erbjudits ett kontrakt att ta ställning till och att Johan kommer att erbjudas ett kontrakt.

Grästorp gjorde i dag klart med den tjeckiske backen Josef Lukac, som hämtas från IHC Pisek i den tjeckiska andraligan. Josef är för övrigt brorson till Vincent Lukac, som gjorde ett 50-tal OS- och VM-matcher för Tjeckoslovakien under 1970- och 80-talen. Brorsan Michal, som nu är i HC Kladno i tjeckiska högstaligan, har bland annat spelat i både Asplöven och Örebro för ett par säsonger sedan.

Apropå Västervik, så ryktas en av fjolårets bästa backar, Jonas Lennartsson (med 238 allsvenska matcher i bagaget) vara på väg till division 3-laget Kalmar HC. Sanningshalten i detta rykte låter jag dock vara osagd. I och med att VIK:s trupp nu stängs, så lär han dock inte representera Västervik.

Boro-ikonen Thomas Josefsson återvänder till mammas gata efter att ha varit på utflykt en säsong hos HC Dalen. Jag vet att den i dag 25-årige centern har haft sina skäl, men jag tycker ändå det är synd att en av regionens mest potenta spelare inte på allvar har gett sig själv chansen att testa vingarna högre upp i seriesystemet (ja, jag vet att han gjorde en säsong i ettan med Mjölby för några år sedan och nåt gästspel i Gislaved i fjol). Den här gången stod visst valet mellan att sluta och att göra en säsong till med moderklubben.

Kommer du ihåg Anton Yngwe, den storväxte backen som var utlånad från Oskarshamn till Vimmerby under några matcher säsongen 2009-2010? Efter ett par år i juniorligan i GMHL blev 20-åringen i dag klar för division 2-laget Osby.

Seriepremiär i Allsvenskan och i division 1 D i dag. Hur skönt är det inte att det äntligen är igång?

Och apropå Boro. Ikväll träningsmatchar de borta mot vår seriekollega Tranås.

Men här har vi fokus på kvällens genrep mellan Vimmerby Hockey och Kallinge/Ronneby IF. 19.00 släpps pucken i Vimmerby ishall.

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0