Div 1-matcher kan komma att ställas in

Om det vill sig illa kan alla division 1-matcher komma att ställas in inom någon vecka. Detta beroende på att domarna hotar med att gå ut i strejk eftersom de inte är nöjda med avtalet mellan domarklubben och klubbarna. Det är Erik Åström som berättar det på sin hockeyblogg i kväll. Domarföreningen och förbundet ska sätta sig ner under tisdagen och diskutera den uppkomna situationen.

- Vi och hockeyförbundet förhandlar fortfarande och vi har som sagt ett inplanerat samtal i morgon. Utifrån vad som sägs i morgon får vi ta ställning om framtiden. Medlemmarna är informerade om att om vi inte kommer överens kommer vi ta till stridsåtgärder och inte döma de matcher i serierna vi förhandlar om. Detta är givetvis inget vi vill utan vi vill att allt ska lösa sig. Men just nu verkar inte förbundet vara så intresserad av att förhandla, säger Christian Hald, som är talesperson för domarklubben, till Erik Åströms blogg.

Hoppas onekligen de kommer överens. Dels för att vi ju vill se hockey - helst varje dag - men även för parternas egen skull. Kan väl knappast säga att vare sig förbundet eller domarna ligger på plus hos fansen sedan tidigare. Motiverat eller omotiverat må var osagt, men så är det väl tyvärr? Kan förövrigt tänka mig att VH Ultras redan har börjat dikta på små träffsäkra drapor till domarna som dyker upp i Vimmerby ishall efter konfliktens slut i så fall.
 
 
.

Kommentarer
Postat av: stefan

Första tanken var "lär er dömma innan ni börjar ställa krav" men efter ett par minuters eftertanke så måste man verkligen ställa sig frågan om man själv skulle ställa sig på isen för denna peng och bli hånad från publiken? Svar nej.....

2012-09-18 @ 15:19:50
Postat av: Berg

Jag har funderat på det där att bli domare, men då skulle man nog hoppat på tåget tidigare.

Fast det finns ju en del äldre i Elitserien, det är sant...

2012-09-19 @ 11:08:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0