Superkedjans forwards snart i poängtopp - alla tre...

Västervik IK:s superkedja fortsätter att leverera. I dag svarade firma Hedblad, Georgsson och Karlkvist för sex poäng när laget vann med 4-3 efter förlängning borta mot Tranås.

Assistkungen Georgsson stänker in pytsar som aldrig förr – fyra mål på lika många matcher och i kväll var det han som avgjorde halvvägs in i overtime.

De tre musketörerna i E-seriens vassaste kedjeformation ligger nu samtliga topp sex i skytteligan. Jocke Hedblad femma med 2+6, Patrik Karlkvist och Emil Georgsson delad sexa med 4+3.

 

Skövde fortsätter att ånga på. I dag kom fjärde raka segern (4-2 borta mot Arboga) och man toppar nu serien. Lokalkollegan Mariestad vann enkelt mot Grästrop borta (3-1) och ligger tvåa i den lite haltande tabellen. De som haltar är förövrigt Vita Hästen och Vimmerby, som ju möts i Vimmerby Ishall på fredag kl 19.00. Fri entré mellan de båda på förhand tippade seriefavoriterna.

Vimmerby har ju börjat lite småknackigt i E-serien. Ännu värre är det dock för favoriten Ololfström i F-serien. I dag förlorade man med 4-3 borta mot Helsingborg, vilket var lagets tredje förlust på fyra matcher. Även obesegrade Kallinge-Ronneby åkte på stryk i kväll. Och det rejält. Borås vann hemma med 6-2.

 

Trots ledning med 4-1 halvvägs in i matchen, lyckades Johan Jönssons Brunflo ”bara” få med sig en overtime-seger i bortamötet mot Njurunda (5-4). Johan visade vägen redan från början genom att hänga 1-0 efter fyra minuter och passa fram till 2-1 med elva sekunder kvar av den första perioden. Publiksiffran i Modin & Zetterberg Hallen i Njurunda: 71 tappra själar.

 

En annan liten fundering: Det har börjat rulla en tv-reklam om en pumptvål, som du inte behöver röra när du ska få ut tvålen i händerna (nån sorts sensor, som känner av). Nåväl, den stora förtjänsten är att en vanlig pumptvåls ”huvud” (där du lägger handen på och trycker för att få tvål i den andra handen) är en rejäl bakteriehärd (du har alltid skitiga händer när du ska ha tvål) och nu slipper du röra den. Jättebra, tänkte jag först. Men när jag tänkte lite längre: Hur farligt är det egentligen att röra en bakteriehärd när den absolut nästa saken man ska göra är att tvätta händerna i tvål?

 

Genomled Åtvidaberg-Djurgården på plats i kväll (behållningen var att få en hel kväll ihop med 17-årige sonen). Men tänk att det finns de som hävdar att svensk fotboll allt mer närmar sig internationell standard. Ehh, jo – om man med ”internationell standard”syftar på Malta, Vietnam och Färöarna, så visst. Nej, det var faktiskt sorgligt att se.

Ännu värre blev hemresan. Hamnade som bil nummer 21 i kön bakom en Fiat Punto, som framfördes i hisnande 40 kilometer per timme och vägrade att köra åt sidan under den fyra mil slingriga sträckan mellan Åtvidaberg och Kisa. Eller nu överdriver jag faktiskt. För den äldre herren vek faktiskt in på en grusplätt och släppte förbi den tutande kön. Tre kilometer innan Kisa. Stort så!

 

Bara drygt 40 timmar kvar till Årets (näst häftigaste) Match i Vimmerby ishall. Vita Hästen på besök, fri entré och ett jädrans liv. 19.00 på fredag smäller det. Kom i god tid!

 

.


Kommentarer
Postat av: Göran Strid

Skövdes formation Sjögren-Molin-Selle-Larsson har producerat 24 poäng, dvs två mer än "E-seriens vassaste" (4+8, 4+4, 2+2), så den formationen är väl skapligt vass den också... :) Liksom Arbogas Kovalonok-Orrsten-Holm, som också håller sig på skaplig nivå med sina 24 poäng...:))

2012-09-27 @ 07:05:57
Postat av: Danne

Undrar om spaak kommer att använda sig av specialteams i morgon? Nä förresten varför skulle han göra det?

2012-09-27 @ 09:44:56
Postat av: Zigge

Tung start för årets TAIF ! Men tre fulla bussar redan till matchen den femte. Frågan är blir det fem eller sex bussar i år...

2012-09-27 @ 18:28:41
Postat av: stefan

Välkomna men lämna packet (svansen) som gjorde bort sig förra året hemma.......

2012-09-27 @ 21:07:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0