Tobbe Jonsson förstärker Vimmerby Hockey

I dag drar Vimmerby Hockey iväg till Stockholm för tre träningsmatcher på tre dagar och mot tre olika div 1D-lag. I kväll väntar Järfälla, i morgon Väsby och på söndag Huddinge.

 

Med på Stockholmsturnén är den Vimmerbyfostrade allsvenske backen i IK Oskarshamn, Tobias Jonsson (54 allsvenska matcher). 21-åringen, som tog J20-silver med HV71 säsongen 2008-2009, var med i Oskarshamns samtliga matcher i fjol, men fick stundtals begränsat med speltid. I år har han varit ordinarie på försäsongen men när IKO nu förstärker backsidan ytterligare väljer Tobbe att testa spel med moderklubben.

 

– Tobbe kommer köra med oss den här helgen och därefter tills vidare. Detta görs möjligt tack vare vårt samarbete med IK Oskarshamn. Tobbe är ung och behöver mycket istid för att fortsätta att utvecklas i den takt han har gjort tidigare. Och mycket speltid, det kommer han få hos oss, sa sportchef Fredric Jaensson när jag pratade med honom alldeles nyss.

 

– Tobias är en stark defensiv back, med bra rörelse och som är väldigt noggrann i det han gör. Tyvärr fick han stå åt sidan en del i fjol men i division 1 håller han en hög nivå. Det här stärker vårt lag ytterligare – både sett till bredd och till spets, säger Jaensson.

 

Hur det blir efter den här helgen återstår att se.
– Självklart hoppas vi att både Tobbe själv och IK Oskarshamn vill att han fortsätter hos oss. Det skulle i så fall gå helt i linje med vår strategi att knyta unga, utvecklingsbara men redan etablerade killar till oss. Att många dessutom har Vimmerby som moderklubb är extra positivt.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Spele like mycke!

15 Minuter per match är det han kommer få spela. Alla ska dela på istiden. Spelar ingen roll om det är Jonasson eller Rasmus Davidsson. 15 minuter, that´s it.

2012-09-07 @ 11:38:33
Postat av: Till: spele like mycke

Tur att inte Erik prezpomperipossa eller vad han hette spelar i VH för då hade nog spaaken fått en smäll om alla skulle spela like mycket.

2012-09-07 @ 12:20:26
Postat av: Bäst

Synd att Georgsson inte är kvar i Vh, han var ju så bra klart bäst i laget.Lätt allettan med en sån gigant!

2012-09-07 @ 13:16:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0