Vem ska jag tro på, tro på…. Version 2.0

Division 1-domarnas strejk rycker allt närmare. Gårdagskvällens uppgifter om att dagens möte parterna emellan inte blir av, visade sig stämma.


I går var det uttrycket ”dödläge” som fick ett nytt ansikte. I dag är det uttrycket ”inte tala samma språk” som tydliggörs i domarsoppan. Från domarföreningen och förbundets sida är man nämligen inte ens överens om varför dagens möte inte blir av. Inte konstigt att man då inte kommer överens om nåt annat heller.

 

Från nybildade Förbundsdomarnas Förening hävdar man att hockeyförbundet ställde krav på att domarna skulle dra tillbaka sitt strejkvarsel för att samtal skulle komma till stånd. Därför ställs det planerade mötet in.

 

Kontakter inom förbundet hävdar å sin sida att det aldrig har varit aktuellt med något möte för att förhandla om årets ersättningsnivå, utan att det idag skulle ha pratats framtid. När man fick klart för sig att ”arvode säsongen 2012-2013” ändå skulle komma upp på agendan, såg man ingen anledning att träffas över huvudtaget.

 

Just nu har det gått så mycket prestige i detta att det verkar vara viktigare att få rätt gentemot den andre parten än att se till att 800 division 1-spelare och kanske 20-25 000 åskådare får uppleva hockey i morgon och på en obestämd tid framöver. Klart är dock att det kommer att ställas in matcher i morgon, om strejken blir verklighet. Förbundet har inte lyckas få ihop andra domare, som täcker behovet för samtliga matcher. Vilka matcher som ställs in respektive kommer spelas är dock ännu inte klart.

 

Släpp prestigen, kliv upp ur sandlådan och lös det här nu! Så jäkla svårt är det inte! Börja till exempel med att se varandra som tillgångar istället för motståndare.

Domarföreningen kan glömma höjning av arvodet under innevarande säsong. Det kommer aldrig att hända – där har till om med förbundet en enig Hockeyetta i ryggen. Släppt det, se framåt, gå vidare och se den nytta ni kan dra av förbundet istället.

Förbundet å sin sida måste tagga ner pampfasonerna och ta detta på allvar, se den nybildade föreningen som en seriös part och redan nu börja diskutera nästa säsong samt på vilka sätt man kan hjälpa Förbundsdomarnas Förening i övrigt fram till dess.

 

På så sätt kan båda parter gå hyfsat skadefria och med högburet huvud ur detta. Annars kommer såväl förbundsfolk som ansvariga i domarföreningen kunna ses gående på stadens gator med åsneöron på sig under en lång, lång tid framöver.

 

Svenska Hockeyförbundets domarbas, Peter Andersson, valde att inte kommentera dagens inställda möte, när jag pratade med honom alldeles nyss.
"Det känns som en ickefråga, som vi får lägga bakom oss nu. Vi måste se framåt. Slå mig en signal senare i eftermiddag, så vet jag mer".

 

You bet I will!

 

.


Kommentarer
Postat av: Hästen fanz

Ni måste fixa domare till på fredag!!

2012-09-25 @ 13:28:17
Postat av: Berg

En verklig soppa det där. Du ska ha tack för att du uppdaterar oss Micke. Hoppas på det bästa

2012-09-25 @ 14:20:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0