VH tillbaka på banan efter förlustsviten

Segrar mot Västervik borta (6-3) och Mjölby hemma (6-0). Förlust efter förlängning hemma mot Mariestad (1-2) och uddamålsförlust borta mot Vita Hästen (4-3). Kumla har inlett serien på ett imponerande sätt. Efter tre raka förluster kom därför Vimmerby Hockeys välbehövliga bortaseger mot just Kumla i kväll (4-2) lite överraskande.
 
Vimmerbys tränare, Anders Spaak, sa så här efter kvällens match:
 
"Vi gör en riktigt stabil match från början till slut. Det var egentligen inget snack om saken, utan vi var klart bättre än dem. Trots tidigare förluster har vi försökt att inte riva omkring för mycket i laget, utan fortsatt ge killarna förtroende. Vi har jobbat vidare med det vi har trott på och i kväll gav det äntligen utdelning - både bakåt och framåt.

Det var en väldigt viktig seger både för laget och för fansen. Nu får vi lite stabilare mark att stå på inför framtiden och supportrarna tänder till ännu mer inför derbyt mot Västervik på onsdag.

Jag vill inte lyfta fram någon speciell spelare. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Men jag gläds ändå extra åt några saker. Dels att det i kväll var många spelare som klev fram, som kanske inte riktigt har vågat att göra det tidigare. Sedan är det kul att se Robin Andersson ta chansen i målet. Han har varit riktigt het på träningarna och var väldigt stabil i kväll. Vi har också några spelare - Ekis, Rundqvist, Jacke m fl - som gör det väldigt bra i box play.

Att vi förlorade mot Vita Hästen i förrgår är inte mycket att säga om. De är ett grymt bra lag och gjorde en förbannat bra match. I kväll visade vi detsamma".
 
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0