Inkompetens, prestige, arrogans eller rent ointresse?

I dag kom den preliminära serieindelningen för division 1. Men jag tror nog att vi kan ta den med en STOR nypa salt, för här kommer det protesteras från alla möjliga håll. Och ärligt talat är vi nog inte många som fattar vad förbundet håller på med. Inte mer än att de återigen visar upp en brutal nonchalans och ett skrämmande ointresse för division 1. Vare sig alla konstigheter är medvetna eller omedvetna, så är det lika illa. För antingen visar det på inkompetens, prestige, arrogans eller rent ointresse. Kanske alla fyra, förresten!

 

Att det blev elva lag i F-serien var väl inte helt oväntat. Och att de skulle plocka in nykomlingen Forshaga i E, bara för att gör det lätt för sig, var väl heller ingen överraskning.

 

Men vad i hela friden har förbundet tänkt på när man plockar i sörmländska Gnesta i C-serien? På kartan ligger alltså Gnesta drygt fyra mil norr om Nyköping och lika långt söderut från Strängnäs. Nyköping och Åker/Strängnäs placeras i D-serien, medan Gnesta får passera Strängnäs till bortmatcher mot lag som exempelvis Hudiksvall (72 mil tur och retur).

 

I D-serien hade det varit lika långt till den längsta bortamatchen, som det nu blir till den närmaste bortamatchen i C. Medelsträckan för en Gnestamatch på bortaplan i C-serien blir närmare 36 mil tur och retur. I D-serien hade den blivit cirka 13 mil. En skillnad på i snitt helt sjuka 23 mil per bortamatch alltså. Cirka 300 mil extra för laget bara fram till jul alltså.

 

För mig är det en gåta att man exempelvis inte stoppar in Gnesta i D-serien och låter den bestå av elva lag (eftersom nu en serie i landet tvingas bestå av udda antal lag efter ännu ett svårbegripligt förbundsagerande, då man gav SK Lejon en friplats). Forshaga flyttas från E till C och Borås från F till E. Eller gör hur som helst förresten – allt måste ju vara bättre än den här helt osannolika lösningen.

 

Men inte nog med stolligheter där. Som lök på laxen behålls det där helt vansinniga speluppehållet på tio dagar inför de avslutande omgångarna i Allettan, som verkligen INGEN vare sig förstår eller vill ha.

 

Sammantaget visar detta på hur fullständigt och totalt förbundet skiter i division 1. Nu verkar det också ha gått prestige i det här med att inte ge med sig och falla för opinionen. Fäll ner pungen och landa. Gör om! Gör rätt! Gör det nu!

 

Så här är i alla fall den preliminära serieindelningen:

Division 1 A+B (Norra)
Brunflo
Kalix
Kiruna
Kovland
Piteå
Sollefteå

Sundsvall

Teg
Vännäs
Örnsköldsvik
Östersund
SK Lejon

 

Division 1 C
Borlänge
Enköping
Falu IF
Gnesta
Hedemora
Hudiksvall
Lindlöven
Skedvi/Säter
Surahammar
Tierp

 

Division 1 D
Bajen Fans
Botkyrka
Huddinge
Vallentuna
Nacka
Nyköping
Visby
Väsby
Wings
Åkers/Strängnäs

 

Division 1 E
Forshaga
Grästorp
Vita Hästen
Kumla
Mariestad
Mjölby
Skövde
Tranås
Vimmerby
Västervik

 

Division 1 F
Borås
Halmstad
Helsingborg
Pantern
KRIF
Kristianstad
Mörrum
Nittorp
Nybro
Olofström
Tingsryd

 

.


Kommentarer
Postat av: Jörgen

Väldigt bra skrivet!

2013-05-02 @ 08:53:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0