Västerviks IK sägs rikta blickarna mot Vetlanda

Det var nog många division ett-klubbar som dreglade över att få Arboga-snipern Anton Holms namnteckning på kontraktet. Men i går skrev skyttekungen under ett tvåårsavtal med allsvenska Bofor… eh BIK Karlskoga. Och så här i efterhand känns det ju givetvis självklart att han ska lira i den serien. Den storväxte Nacka-fostrade forwarden kommer verkligen inte göra bort sig där.

 

Man skulle kunna skriva att Boro/Vetlanda är i fritt fall och att det är fullständigt kaos på alla plan i den föreningen. Men nu har jag ju bara hört rykten om det och har inte några som helst belägg för det. Men att spelare efter spelare drar från klubben är väl knappast nåt bra tecken? Kulmen nåddes i går då det stod klart att 22-årige forwarden Gustav Andersson (närmare 80 poäng i Boro under de tre senaste säsongerna) väljer moderklubben HA74 från Sävsjö i division 3 kommande säsong. En sådan kille ska ju normalt sett gå åt andra hållet i seriesystemet (även om HA74 i år gör en seriös satsning mot tvåan) istället för att åka åttor runt Virserumsbackar en hel säsong och snitta sex poäng per match.

 

Apropå Boro/Vetlanda så sägs Västerviks IK ha hört av sig till Thobias Josefsson (14+13 på 35 matcher den gångna säsongen). Intresset ryktas vara ömsesidigt och nu återstår bara att se om/när sajning sker. 23-åringen är en av flera Boro-spelare som redan har sagt att han kommer lämna klubben. I Thobias fall handlar det om att han vill testa vingarna högre upp i seriesystemet och det vore onekligen spännande att se hur den storväxte centern skulle stå sig i ettan.

 

I går förlängde seriekollegan Tranås AIF med kvintetten Viktor Ekman, Victor Hovbrandt, Hannes Aronsson, Mattias Törnqvist och Oskar Bengtsson.

 

.


Kommentarer
Postat av: smålänning

boro är en klubb som under åren fostrat många bra spelare ,att tobias väljer VIk känns helt ok o följer brodern duktig back med så funkar det oxo välkommna till ungt satsande VIK hockey

Svar: Thomas Josefsson meddelade tidigt att han kommer lägga skridskorna på hyllan.
vhbloggen.blogg.se

2013-04-19 @ 07:56:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0