"En bra träningsmatch mellan två bra lag"

Vimmerby Hockey förlorade kvällens träningsmatch borta mot Nybro Vikings med 3-2 (0-1, 1-0, 2-1). Skott 29-19 (9-7, 11-7, 9-5)

Petrus Olivestam gav VH ledningen redan efter drygt fyra minuters spel. Därefter pressade VH tillbaka hemmalaget rejält, men närmare än en träff i undersidan av ribban kom man inte. VH:s 1-0-ledning efter den första perioden var fullt rättvis och till och med i underkant.

I den andra perioden kom Nybro ut som ett nytt lag och jämnade ut spelet. Med 48 sekunder kvar av perioden kvitterade man också till 1-1 i spel 6 mot 4 (avvaktande utvisning för VH). Fullt rättvist efter två perioder.

11:47 in i den avslutande perioden kunde Vikings stjärnvärvning, Johan Persson, lägga in pucken i öppen kasse. VH-backen Tobbe Jonsson kvitterade sedan efter 13:15 men bara sju sekunder senare avgjorde Nybro matchen. De 302 åskådarna fick sedan se hemmalaget kontrollera tillställningen. VH hade visserligen ett ypperligt läge att kvittera med 30 sekunde kvar av matchen, men trasslade till det i avslutet.

Trots förlusten var VH:s tränare Tomas Sandlin ganska nöjd med vad han fick se:

"Det här var verkligen en bra träningsmatch mellan två bra lag. Bra spel, högt tempo och många kampsituationer. Självklart är det aldrig kul att förlora men så här på försäsongen måste man skatta prestationen högre än resultatet.

Under de första tio minuterna käkade vi upp dem totalt. Sedan får de tre raka powerplay i slutet av den första perioden, kravlar sig på så sätt upp ur gropen och får med sig momentum in i mittperioden.

Till skillnad mot den andra matchen mot Visby under vår träningsvecka där (seger i den första med 3-2 men förlust i den andra med 5-0) så spelar vi ikväll bra försvarsspel. Vi klarar verkligen av att anpassa oss till situationerna som uppstår. De saker vi hade problem med då har vi pratat mycket om och tränat mycket på, och nu gjorde vi verkligen inte den typen av misstag. Vi har jobbat med forechecking, backspel och styrspel - och det märktes. Visst skulle man kunna önska sig mer av vårt anfallsspel men det tar vi till veckan, så det kommer bli mycket bättre.

Det här vara  bara vår tredje träningsmatch och man ska ha i åtanke att vi har mött två mycket bra lag. Om man bortser från den andra Visbymatchen, då både kroppar och huvuden var vädligt trötta efter 16 träningspass och två matcher på sju dagar, så skapar vi många chanser. Och om man skapar chanser så kommer också målen till slut. Nu har vi fått upp tempot och ska bara anpassa tekniken till det höga tempot också. När vi har gjort det så kommer det här bli jättebra. Att vi bara ha gjort fyra mål på tre matcher är absolut ingenting som oroar mig.

Jag är nöjd med hur lagbygget ser ut. Vi har sju backar och när vi kommer in i tävlingssäsong ska de som är hetast spela. Hur mycket spel det blir för sjundebacken då, vet vi inte. Om man ser till forwardssidan och den spelstil vi har, så kommer vi köra hårt på fyra kedjor."

I Vimmerby saknades i kväll målvakten Calle Brattenberger och anfallaren Björn Jonasson, som båda ligger nedbäddade i sjuksängen. Följande lag mönstrades: